gândesc pozitiv, deci exist

Care este acum starea mea mentală?

Pentru a înţelege puterea unei stări pozitive, trebuie să îţi cunoşti starea de moment şi să înţelegi cum arată starea pozitivă.

Întreabă-te: care este atitudinea mea? Când te trezeşti, dimineaţa devreme, ai energie? Te bucuri şi abia aştepţi să începi ziua, sau eşti ca măgăruşul din Winnie ursuleţul, care are tot timpul un norişor cenuşiu deasupra capului?

Ce spui cu voce tare?

Analizează cu atenţie ce cuvinte îţi ies pe gură.

Ce îţi spui ţie însuţi, în gând?

Gândeşte-te la ce îţi spui de obicei…

De ce e posibil să nu ai o gândire pozitivă, de ce gândeşti negativ?

S-ar putea să fii concentrat pe fructele acţiunii.  Priveşte la rădăcini, ca să vezi cauza .

Care sunt rădăcinile?

Oamenii din jurul nostru.

Felul în care am fost educaţi şi crescuţi.

Împrejurările curente.

Unul dintre maeştrii tibetani pe care i-am întâlnit prin preumblările mele spuneau că sursa nefericirii sunt aşteptările. Dai un examen aşteptând să îl iei.  Semnezi un contract, aşteptând să fii plătit pentru munca ta. Intri într-o relaţie, aşteptând ca persoana cealaltă să se comporte conform standardelor tale. Şi apoi, fiecare dintre aceşti oameni, situaţii, relaţii îţi fac o surpriză neplăcută, fiindcă aşteptai altceva.

Cum e să nu aştepţi nimic: te amuzi de eşecuri. Te bucuri de surprizele bune, de ceea ce îţi este oferit. Şi dai fără să aştepţi nimic în schimb.  Iar de undeva, din Universul ăsta mare, vine şi se manifestă pentru tine o răsplată neaşteptată.

Aceasta este Puterea din spatele gândirii pozitive! :0)

De ce să ai o stare pozitivă? Pentru că eşti ca o plantă în ghiveci. NU poţi creşte fără lumină şi apă. Şi când gândeşti pozitiv, mintea nu mai este blocată. Spaima şi furia nu mai lasă loc pentru nimic în minte, aduc un fel de obstacol major în calea găsirii de soluţii.

Există câteva direcţii pe care le poţi urma şi care îţi pot schimba în bine starea:

  1. Uită de recompensa instantanee. Nu te vei putea schimba într-o singură zi, aşa că ar fi bine să îţi promiţi că vei face aceste lucruri într-o perioadă de câteva luni.
  2. Afirmaţii: declari că un anumit lucru este adevărat. Iată câteva exemple:
    1. De la o zi la alta, mă simt mai bine.
    2. Oamenii îmi dau bani cu plăcere

Devenim ceea ce gândim, suntem ceea ce gândim. Nimeni nu te poate face să te simţi inferior dacă tu nu consimţi la asta.

Avem nişte conturi bancare personale în care ar trebui să facem depuneri regulate:

–          Spiritual – rugăciune şi meditaţie

–          Emoţional  –  fii o persoană iubitoare, care face lucruri cu pasiune. Fii recunoscător.

–          Fizic  –  exerciţiu. Mănâncă bine, odihneşte-te cât trebuie, ai grijă de sănătate.

–          Mental – citeşte cărţi pozitive. Ascultă programe audio pozitive. Priveşte lucruri pozitive!

E un nou început: fii conştient de ce gândeşti. Schimbă gândirea. Pune acolo lucruri bune.

Afirmaţiile pozitive funcţionează. Ele pot fi folosite pentru a manifesta ce îţi trebuie şi a aduce o schimbare pozitivă şi permanentă în viaţa ta. Imaginaţia noastră are o putere extraordinară de a genera şi încărca aceste afirmaţii.

Ce este o afirmaţie? Orice gând care îţi trece prin minte şi orice vuvânt pe care îl spui este o afirmaţie. Toată pălăvrăgeala noastră interioară şi dialogul noi înşine nu sunt nimic altceva decât un şir de afirmaţii. Afirmăm continuu lucruri cu cuvintele şi gândurile, iar acest flux de afirmaţii ne influenţează viaţa în fiecare secundă.  Ceea ce credem  este învăţat prin tipare mentale pe care le-am dezvoltat din copilărie: multe dintre ele funcţionează bine din punctul nostru de vedere, dar altele ar putea funcţiona în detrimentul nostru. Sunt disfuncţionale, ne sabotează şi ne împiedică să obţinem ceea ce credem că vrem. Fiecare afirmaţie pe care o gândim sau spunem este o reflecţie a adevărului interior s/ar putea să nu fie de fapt adevărată, sau poate fi bazată pe impresii incorecte sau nepotrivite pe care ni le-am construit din copilărie.

Subconştientul nostru foloseşte tipare comportamentale pe care l-am învăţat pentru a răspunde automat şi a reacţiona la multe evenimente cotidiene. Este esenţial pentru supravieţuire să putem răspunde repede la evenimentele din jurul nostru – lucru imposibil dacă ar trebui să re-examinăm fiecare aspect al lucrurilor de fiecare când se întâmplă ceva simplu. Răspunsurile învăţate şi tiparele mentale ne ajută să răspundem automat la împrejurări, repede şi uşor. Dar dacă aceste tipare s-au format dintr-o perspectivă distorsionate, s-ar putea ca strategia să fie bună pentru o împrejurare dificilă dar nu e bună pentru a reuşi în lumea reală, ca adulţi.

Puteţi folosi afirmaţiile pozitive: sunt propoziţii scurte, care urmăresc să atingă un anumit set subconştient de convingeri, să le conteste şi să submineze convingerile negative pentru a le înlocui cu convingeri positive, care ne ajută. E un fel de spălare a creierului care permite convingerilor negative să dispară. Felul în care sunt construite afirmaţiile este foarte important. La fel de important este să vă amintiţi că tot ceea ce spunem crezând că este o afirmaţie pozitivă ne forţează să stăm concentraţi pe scopurile noastre interioare şi ne aminteşte să gândim conştient despre cuvintele şi gândurile noastre.

Deşi unele dintre afirmaţii par copilăreşti, ele au fost construite ca să ajute. Cu cât sunteţi mai hotărâţi să faceţi schimbări şi să vă desprindeţi de trecut, cu atât mai bine vor funcţiona.

Când decideţi să spuneţi ca adevărată o afirmaţie pozitivă, subconştientul nu poate reacţiona decât în două feluri: să evite sau să reevalueze. Cu cât e mai mare distanţa dintre afirmaţie şi adevărul interior pe care îl petreceţi, cu atât veţi simţi rezistenţă. De aceea, veţi simţi un sentiment negativ şi tot de aceea, dacă simţiţi ceva pozitiv, mintea va răspunde instinctiv că acel lucru e adevărat.Când veţi simţi acest sentiment pozitiv, veţi şti că afirmaţia a început să funcţioneze!

Repetarea afirmaţiilor va  ştirbi repetat din rezistenţă. Odată rezistenţa învinsă, subconştientul va putea re-examina convingerea de bază şi tiparele pe care aţi lucrat. Efectul poate fi uimitor, iar lucrurile se pot schimba foarte repede, dacă convingerile disfuncţionale sunt înlocuite de un adevăr intern nou. Dacă întâlniţi o rezistenţă puternică şi identificaţi o zonă de traumă în viaţa personal, este bines ă apelaţi la un psiholog, care vă poate ajuta să vă eliberaţi de trecut cu mai multă uşurinţă.

Înlocuirea convingerilor disfuncţionale cu cele noi, pozitive face ca schimbarea să vină uşor şi natural. Aceasta se va reflecta în viaţa exterioară: veţi trăi schimbări majore în bine.

Crearea afirmaţiilor

Gândiţi-vă la zine în care vreţi o îmbunătăţire şi cum vreţi să fie viaţa voastră. Scrieţi o listă. Uitaţi-vă la fiecare reper al listei şi încercaţi să scrieţi afirmaţii. Concentraţi-vă nu pe ce nu vreţi, ci pe ce vreţi.

De exemplu, dacă îmi doresc un serviciu care să mă împlinească, aş putea scrie

Am un serviciu minunat, care mă împlineşte pe mai multe niveluri

Mostrele de mai jos vă pot da idée de cum ar trebui să arate aceste afirmaţii. La început, veţi avea nevoie de afirmaţii de eliberare:

„Sunt gata şi vreau să mă desprind de trecut, acum. „

Puteţi să vă faceţi un fel de cărţi de joc şi să trageţi zilnic o afirmaţie. Le puteţi încerca privind în oglindă, mărind importanţa mesajului.

Dar cel mai bine e să vă scrieţi afirmaţia pe ceva, astfel încât să o vedeţi toată ziua. Sau să o scrieţi de 10-20 ori ca să se imprime în minte.

Pronunţaţi afirmaţia cu pasiune, cântaţi-o sau incantaţi-o.

Afirmaţii pentru sănătate:

  • Fiecare celulă din corpul meu vibrează de energie şi sănătate
  • Faptul că mă iubesc îmi vindecă viaţa. Îmi hrănesc mintea, corpul şi sufletul.
  • Corpul meu se vindecă repede şi uşor

Afirmaţii pentru abundenţă:

  • Prospeori mă întorc şi ştiu că merit prosperitate de orice fel
  • Cu cât sunt mai recunoscător, cu atât mai multe motive am să fiu recunoscător
  • Îmi plătesc facturile cu iubire, căci ştiu că abundenţa curge liber prin mine.

Afirmaţii pentru iubire:

  • Ştiu că merit Iubire şi o accept acum
  • Dau Iubire şi o primesc însutit
  • Mă bucur în Iubirea pe care o întâlnesc în fiecare zi.

Afirmaţii pentru cuplu

  • Am un partener minunat şi suntem fericiţi şi liniştiţi
  • Mă eliberez de orice disperare şi permit dragostei să mă găsească
  • Atrag doar relaţii sănătoase

Afirmaţii pentru pierdere în greutate

  •  Am greutatea perfectă pentru mine
  • Fac alegeri pozitive şi sănătoase pentru mine.
  • FAc regulat exerciţii

Afirmaţii pentru respect de sine

  • Cred în mine, şi aşa fac şi ceilalţi
  • Îmi exprim cerinţele şi sentimentele
  • Sunt sinele meu unic – special, creative şi minunat.

Afirmaţii pentru pace şi armonie

  • Toate relaţiile mele sunt iubitoare şi armonioase
  • Sunt liniştit
  • Cred în procesul Vieţii

Afirmaţii pentru bucurie şi voioşie

  • Viaţa e o bucurile plină de surprise încântătoare
  • Viaţa mea e o bucurie plină de iubire, amuzament şi prietenie. Tot ce trebuie să fac e să termin cu critica, să iert, să mă relaxes şi să mă deschid.
  • Aleg iubirea, bucuria şi libertatea, îmi deschid inima şi las lucrurile minunate să curgă în viaţa mea.
Nota:
Materialul provine din mai multe surse, combinate cu experienţa personală.

Lasă un comentariu