cu puţin mov, vă rog

Benefits of Purple Vegetables and Fruits  for health

Mă aflu într-o cursă de detox, profitând de vacanţa fiului meu: în frigider e o grămadă de mâncare crudă, vegetală. Îmi plac la nebunie vinetele şi am găsit pe pagina de facebook a unui partener de biz noua recoltă de ardei mov, aşa că am decis să scriu un pic despre ce poate aduce bun o detoxifiere cu legume mov 😀

Nu mai trebuie să ne predice nimeni ce important e să mâncăm fructe şi legume.  Cu cât mai colorate, se pare că sunt mai benefice.

Deşi în codul convenţional movul reprezintă eleganţa şi rangul (să ne amintim de culorile purtate de cardinali) şi luxul, când vine vorba de mâncare, culoarea mov aduce beneficii importante pentru sănătate. Legumele şi fructele mov, cum ar fi vinetele, varza roşie, ceapa roşie, cartofii dulci, strugurii negri, prunele, afinele şi murele sunt doar câteva dintre aceste bănci de substanţe antioxidante.

Beneficiile pentru sănătate sunt la fel de intense ca şi culoarea acestor minuni ale naturii. Unul dintre motive este şi sursa culorii – pigmenţii responsabili pentru ea se numesc antocianine şi au un rol recunoscut în procesele de oxidare.

Încă din secolul al doisprezecelea, antocianinele au fost folosite în medicina tradiţională ca un component important. În al doilea Război Mondial, antocianinele au fost folosite pentru creşterea capacităţii de vedere pe timp de noapte.  Această direcţie are legătură cu ceea ce susţin terapeuţii holistici, care spun că, din punct de vedere energetic, aceste alimente susţin şi revitalizează glanda pineală, responsabilă pentru percepţia suprasenzorială. La fel cum aceeaşi glandă pineală este inhibată de fluor, clor, iod şi E-uri. Deci, dacă vreţi să testaţi efectele de susţinere a glandei pineale, asiguraţi-vă că eliminaţi din stilul de viaţă pasta de dinţi cu fluor adăugat (se găseşte fără fluor la magazinele naturiste), sarea cu iod (luaţi sare marină sau de Himalaya, nu mâncaţi din oraş lucruri gata făcute) şi apa cu clor de la robinet. Fugiţi de chipsuri ca dracul de tămâie, şi de brânză topită, la fel. Carnea roşie e şi ea toxică pentru capacităţile extrasenzoriale ale pinealei.

Cercetările recente au confirmat efectul pozitiv al antocianinelor pentru tratarea unor boli grave, cum ar fi cancerul, diabetul şi infarctul. În ţările în care se bea mult vin roşu, riscul de boli coronariene este mai mic decât în ţările care nu au tradiţia consumului de vin roşu.
Antocianinele din vinul roşu pot creşte conţinutul de flavonoide din sânge şi astfel îi măresc capacitatea de a capta radicalii liberi. Mai sunt cunoscute drept antiinflamatoare, antibacteriene şi ca agenţi de prevenire a diabetului.

Beneficii mov

De la legumele mov la fructele mov, puteţi obţine o grămadă de beneficii:

  • prevenirea îmbătrânirii premature. Antioxidanţii puternici reduc riscul de cancer, îmbunătăţesc memoria şi previn deteriorarea celulară.
  • Plantele mov, ca lavanda, foarte utile pentru tratarea pielii şi părului, inclusiv pentru piele sau păr. Lavanda este bună şi pentru acnee, riduri, cicatrici şi arsuri.

fruits and vegetables color wheel

  • Legumele şi fructele mov previn cancerul de sân. Se pare că ingredientul principal este acidul  elagic, dovedit că inhibă creşterea celulelor canceroase şi procesul lor de multiplicare prin mitoză.

Fructele mov sunt foarte bune pentru femei şi pentru că se pare că acest acid elagic poate reduce excesul de hormoni estrogeni, răspunzător pentru celula canceroasă, dar şi pentru stările emoţionale extreme.

  • inima beneficiază de protecţie suplimentară prin consumul de legume şi fructe violete… Celebrul resveratrol, care se află acum în produsele cosmetice pe bază de struguri, inhibă substanţele care produc degradarea cardiacă, infarctul şi bolile coronariene.  Este un excelent antiinflamator şi vânător de radicali liberi.
  • nici mintea nu are nimic de pierdut, dimpotrivă: multe dintre plantele mov măresc fluxul sanguin, reduc insomnia, anxietatea, migrena şi depresia. Lavanda este, din nou, în top 😀

Pe scurt…. daţi o fugă la piaţă şi cumpăraţi tot ce e mov în calea voastră 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s