să fugim de zăpadă

unde: în Mediterana

cum: cu o farfurie de Nicchioni umplute cu cremă de morcovi şi portocale… printre altele…

Pentru 4 porţii, ai nevoie de 25 minute, 200 g de rămăşiţe de friptură de viţel sau antricot crud, 400 g paste O&Co, două borcănele de deliciu de morcovi cu portocale, 4 linguri de ulei simplu extravirgin O&Co şi ceva sare şi piper.

Fierbi pastele nouă minute sau până ţi se par ţie al dente. Le scurgi. Sotezi vielul câteva minute pe fiecare parte, să nu fie complet făcut. Tai în bucăţi şi macini mare la mixer. Dacă foloseşti rămăşiţe de carne, pur şi simplu mărunţeşte-le cu mâna. Umple cochiliile cu carne şi pune-le într-un vas la cupto, toarnă deliciul peste ele şi înmoaie bine cu ulei de măsline. Coace-le la cuptorul preîncălzit la 350 de grade timp de 15 minute, sau până se înfierbântă bine. Condimentează cu sare şi piper şi serveşte-le imediat. Or să se bucure şi vrăbiuţele, care au căpătat ce a mai rămas din mămăliga din frigider.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s