Gânduri prin Postul Crăciunului

Cu ceva ani în urmă am înţeles că principalul lucru în post nu e să te înfunzi cu mâncare vegetală.

Am încercat, atunci, să ţin primul post mental. Adică să mă abţin de la gânduri negative. Mult mai greu decât chestia cu mâncarea. Şi, a propos, dacă daţi deoparte toate mâncărurile alea vegetale pline de e-uri… vedeţi ce mai rămâne. Pe rafturile magazinelor stau multe opţiuni de post cu mult mai toxice decât carnea.

Să revenim, deci, la postul cu gânduri bune.  De dimineaţă, inspirată de aura de lumină pe care o făcea soarele prin reflexie în parchetul impecabil (mulţumim dezvoltatorului imobiliar care nu şi-a bătut joc), îmi fac o ceaşcă de ceai mai special, primit în dar de la un prieten.

E un ceai verde, care te înviorează, dar care ascunde note moi, de trandafir şi fructe roşii, făcute parcă special ca să rotunjească asprimea tonică a frunzelor lungi şi  bune de ceai.

Spre deosebire de majoritatea ceaiurilor care miros bine în cutie şi îşi pierd hazul odată opărite în ceaşcă, ăsta a rezistat cu vitejie avalanşei de apă fierbinte de la dozator. Apoi a dezvăluit, rând pe rând, parfumul de căpşună, pe cel mai galben şi mai copt, de fructe ale Sudului, în fine, mireasma imperială a mugurilor de trandafir. Şi, pentru că am prostul obicei de a păstra frunzele în ceaşcă, în ideea de a mai ronţăi din ele, ajung la ultimul centimetru de licoare, în care găsesc un shot de energie parcă ascunsă între petale şi coji de fructe şi ceai. O injecţie de putere.

Hm, mi-am spus. Ceaiul ăsta seamănă foarte bine cu cel care mi l-a dăruit. E un prieten la care simţi, clocotind, puterea şi energia, dar care ştie să le transmită învăluit, rotunjit, astfel încât injecţia e mai degrabă o perfuzie cu un ac rotund :D.

Iar apoi m-am gândit la cât de binecuvântaţi suntem noi, cei care avem asemenea prieteni. Azi o să sun din nou pe unul dintre ei, cu care n-am mai vorbit mai de multă vreme. Doar ca să îi spun că mi-e drag şi să îl întreb ce mai face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s