„orbii” de lumină

Nu e neapărat un test de atenţie dar, pentru cei care privesc acest copac înecat în începutul de noapte şi în aripa neagră, lucioasă a Ciorii, s-ar putea să sară în ochi unul sau, pentru cei mai ageri, mai multe globuri de lumină. Apar numai la blitz, iar pozele pe care le-am postat în acest articol sunt făcute pe vreme fără precipitaţii şi particule de praf. Prima, aseară, aşteptând ca prietena mea, proprietara Studioului teatrul pentru Puţini să îmi deschidă uşa. Fusese o zi de graţie, şi avea să fie şi mai şi. Bobotează cu minuni.

A doua pe care am ales-o este tot o zi specială, ajunul de Diwali indian, iar imaginea este luată de deasupra capetelor noastre, proaspăt ieşiţi de la o ceremonie tibetană de purificare, intonată de vreo treizeci de călugări cu dorje şi clopoţei, sub semnul Tarei, zeiţă a schimbării.

M-au intrigat întotdeauna aceste globuri de lumină, care pot avea forme circulare, de cupă, tot felul de culori.

Un şaman mi-a spus, odată: sunt cei mici, veniţi din viitor să ne ajute. Am remarcat că, de câte ori am avut senzaţia că aceste globuri sunt în preajmă şi am declanşat „de control” blitzul, le-am regăsit, acolo. Le-am găsit lângă mine, după ce am revenit de la Dharamsala, într-o seară de octombrie. Le-am găsit în fotografiile de la botezul uneia dintre finele mele. Le-am găsit în imagini dinaintea furtunii. Aş zice că sunt asociate cu stări de energie potenţială mare, de bucurie sau de mare sfinţenie, în sensul cel mai pur al cuvântului.

Mai ştiu că nu le plac blitzurile, şi dacă faci imagini repetate vei vedea cum numărul lor scade de la o expunere la alta. Îmi place să cred că sunt nişte mici şi puri aliaţi care vin să ne amintească despre cât de instabil şi prostesc e adevărul lumii „fizice” în care ne încredem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s