relaţia dintre oameni şi plante

Acum foarte mulţi ani, făcând inevitabila curăţenie de primăvară prin birouri, am găsit un bulb uscat, programat pentru aruncare. Mi-am încercat norocul şi în câteva săptămâni înflorea un megacrin. Ani la rând, după aceea, crinul înflorea, matematic, de ziua mea, în martie, un cadou incredibil pentru perioada aceea pe care bărbaţii o detestă iar femeile o adoră.

Anul ăsta, crinul m-a simţit. Tensionată, îngrijorată, tristă şi, uneori, de-a dreptul deprimată. Între timp, în casă au mai apărut şi alţi crini.

Săptămâna trecută au început cu toţii să îşi facă de cap. De la crinul din camera copilului şi până la cei trei din sufragerie, au înflorit cu toţii. Florile astea ştiu când ai o perioadă de înflorire şi se sincronizează, matematic, cu ea. 

Aşa că privesc cu speranţă spre următoarele săptămâni şi posibilele soluţii pentru problemele mele de coloană vertebrală, care au generat în cascadă reacţii şi o lipsă finală şi critică de bani.

În grădină, supriză – din nou. Anemona albastră a supravieţuit iernii îngrozitoare… şi e înflorită, şi ea, de o săptămână. Pe scurt, florile tale sunt ale tale într-un fel ascuns şi misterios. Se întristează odată cu tine şi se încordează, înflorind ca să îţi dea Puteri, atunci când ai mai multă nevoie. Poate că în asta stă explicaţia pasiunii subite pe care persoane, altfel foarte raţionale şi calculate, o fac pentru grădinărit.  Sau, în sfârşit, ne trezim şi ne reconectăm cu natura, în general şi cu Pământul, în special. Cred că dacă stai foarte, foarte liniştit şi asculţi, poţi auzi cum îţi vorbesc plantele.

2 comentarii la “relaţia dintre oameni şi plante

  1. este ceva estraordinar, cum cresc plantele, pui o samanta, mama natura intervine si imediat apare ceva micut, o minunata creatura

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s