Pizza, croissant și raclette. în vis.

079 kaviFuni a plecat la Iquitos pentru a doua rundă de aprovizionare. Satul e liniștit, intru în bucătărie să dau bună dimineața și să îmi caut canistra roz de apă. Cavi e așezată pe jos, pe o cârpă cu aspect de mătase, cu care l-a învelit pe Jake, care este evident bolnav în brațele ei. Așa că e rost de prima sesiune de ReiKi pe ziua de azi, care se soldează cu resuscitarea pacientului și o rundă de alergătură prin tabără, pentru testarea energiei proaspăt primite… Izolarea din junglă îi face receptivi la terapia alternative. Nu există medicamente, iar șamanii au un arsenal limitat când vine vorba de infecții, febră și viroze digestive.

Image result for huna the three selves imageReflecțiile de dimineață sunt referitoare la conștiință. Ies la suprafață teoriile redescoperite de Jung în secolul XX, dar fundamentate de cele mai vechi sisteme spirituale. Huna vorbește despre fuziunea celor trei straturi de conștiință, pe care le mai numește și Sine. Fuziunea, ca scop: cu cât suntem mai tehniciși ne concentrăm mai mult pe o anumită componentă, pe un anumit punct, în loc să ne uităm la sistem ca la un tot, cu atât omitem Scopul: uniunea. Unitatea. Unimea. Acel Unu care te lipește înapoi, în Sursa din care ai venit. O să folosesc fuziunea din Huna ca să începem ceremonia următoare într-un fel neasemuit. Numele sunt de legendă: Unihipili, Uhane, Aumakua. Subconștientul, raționalul, conștiința superioară. Noi, cu totul.

Zilele au intrat în lentoarea aceea monotonă din a doua treime a expediției.  Apoi va urma Accelerarea. În junglă nu putem pleca fără Funi, stăm și îl așteptăm întoarcerea lui.

Lucrurile devin din ce în ce mai evidente. Unul are o inhibiție. Altul are o neîncredere în tot ce se întâmplă aici și asistă cu oarece uimire la transformarea în care nu credea. Unul îți demontează, mental, toată construcția pe care șamanii, procedura, ierburile și locul o ridică. De-construim credințe și reconstruim puterea de a merge la ținta pe care și-a propus-o fiecare. Mai departe. Mai departe. Încă un pas. Și încă unul. Mâncarea, foarte ușoară, cvasi-vegană, ajută mult, la fel ajută și postul ded inainte de ceremonii, cuplat cu lucrul în ceremonie.

Corolar: au început fantezille cu mâncare. D. vrea pizza, croissant și raclette. Eu, șampanie cu căpșuni. M. visează la înghețată. Mâncarea este monotonă și la limita duficientă, nu e pentru plăcere . Două seri de ayahuasca la rând mă fac să mă gândesc cu plăcere la mâncare a treia zi de dimineață 😀

 

Citește și http://wp.me/Pswu1-2n8