Steaua din Betleem

8cornerSteaua din Bethleem

Din cele mai vechi timpuri, egiptenii au dat o atenţie specială stelei Sirius, pe care au identificat-o cu “Sufletul” zeiţei Isis.

Ezoteric, Steaua din Bethleem, Steaua de la Răsărit, Sirius şi Steaua Iniţierii sunt simboluri identice. Ele sunt cu toate semne în ceruri care indică naşterea Christului interior pentru un individ aflat jos, pe Pământ.

Sirius era steaua legată de viaţă, renaştere şi de Misterele Iniţierii în şcolile egiptene şi alte şcoli antice  de mistere . Iniţierea în lumina Sinelui Divin se obţinea prin cinci paşi de dezvoltare, fiecare ducând la o extindere a conştiinţei. Cele cinici iniţieri corespundeau celor cinci puncte majore ale crizei şi dezvoltării, demonstrate în viaţa lui Iisus – naşterea, botezul, schimbarea la faţă, crucificarea şi înălţarea.

600px-Ishtar-star-symbol-encircled.svgSirius, ca stea a  Iniţierii, era înfăţişat ca o pentagramă alb-strălucitoare, cu vârful îndreptat către ceruri şi fiecare colt reprezentând o iniţiere în conştiinţa extinsă.

Cei Trei Crai semnifică învăţătorii şi ghizii a avansaţi din punct de vedere spiritual, care participă şi asistă la iniţierea naşterii oricărui individ.

Cunoscători ai ezoterismului, ei demonstrează profeţia, astrologia, capacitatea de a interpreta visele. Ei sunt de la Răsărit, directie asociată cu spiritualitatea. Soarele, naşterea şi viaţa reînnoită. Sunt cei care privesc întotdeauna naşterea Conştiinţei Divine pe Pământ, şi îi sărbătoresc venirea, fie că vorbim de timpurile străvechi, acum două mii de ani, sau ziua de azi.

Cei Trei Crai au oferit în dar mir, tămâie şi aur copilului nou născut spiritual. Acestea reprezintă diferite tipuri de putere spiritual, care întăresc aspectele mental, respective emotional şi fizic ale Sufletului care experimentează iniţierea naşterii.  Această binecuvântare conferă putere Sufletului şi îl ajută să îşi atingă scopul pe pĂmânt, care, în viaţa lui Iisus, a cuprins obţinerea într-o singură viaţă a celor patru iniţieri rămase pe calea Luminii şi Eliberării.

Iniţierea Stelei din Bethleem are şi un aspect practic: steaua cu opt colţuri, arcana majoră a XVII – a în Tarot, şi conexiunea ei siriană prin tradiţie şi venusiană prin aspect facilitează o reîntoarcere a femininului sacru în viaţa noastră interioară. Steaua facilitează

–          Recâştigarea speranţei: încrederea în viitor, gândirea pozitivă, credinţa, recunoştinţa, capacitatea de a ne concentra pe succesele viitoare

–          Inspiraţia: recăpătarea motivaţiei şi forţei interioare, viziune clară asupra drumului, stimularea la nivel înalt, creativitatea, primirea răspunsurilor

–          Generozitatea: dorinţa de a da sau împărţi, împărţirea abundenţei, deschiderea inimii, oferirea înapoi a ceea ce aţi primit, curgerea liberă a iubirii, oferirea fără reserve

–          Seninătatea: pacea minţii, relaxarea, regăsirea centrului de linişte, abilitatea de a rămâne netulburaţi, savurarea calmului perfect, păstrarea calmului în situaţii complicate, armonia.

Puteţi folosi energia minunată a Stelei pentru propria evoluţie sau pentru a insufla altora calităţile şi stările de mai sus. Este suficient să vă conectaţi prin intenţie la Stea şi să vă gândiţi că sunteţi un canal de transmisie a acestei energii . Puteţi sta în contact fizic cu cel care doreşte să o primească, sau să vizalizaţi cum o transmiteţi prin Inima superioară – centrul aflat între chakra inimii şi cea a gâtului.

Întreaga asprime şi densitate a vieţii de zi cu zi se rafinează şi rămâne doar esenţa cea mai pură. După ce am fost expuşi Stelei, ne simţim înălţaţi şi binecuvântaţi.

ishtarSteaua este binevenită când ne-au copleşit durerea şi disperarea. În cele mai întunecate clipe, ştim că există speranţă, că există lumină la capătul tunelului. Steaua este opusul Diavolului în Tarot – acesta ne răpeşte încrederea în viitor.  A XVII-a Arcană ne aminteşte să ne deschidem inima şi să ne eliberăm de frici şi îndoieli. Dacă v-aţi reţinut cumva în vreun fel, acum este momentul să vă daţi drumul.

 

 

 

Lasă un comentariu