Supa de intenții

039 camp

în tabără s-a tuns iarba și s-au refăcut șanțurile prin care se scurg apele torențiale.

La cinci dimineața nu mai am somn. Timpul românesc încă mai ticăie în bioritmul meu. Mă trezesc, singurul dintre noi aflat în stare de funcționare este D., care mișună prin tabără. Restul, somn adânc. Noaptea a fost plină de vise ciudate, după ceremonia specială organizată de șamani. Nimic special, și sunt sigură că demarajul ceremoniilor, în care ei fluieră în sticla cu ayahuasca, setează niște intenții. La începutul ”programului”, ne-au spus că va fi foarte diferit, așa a și fost: foarte fizic. Și lucrurile s-au desfășurat altfel decât în ceremoniile obișnuite. În comun, vibrația puternică de la baza coloanei vertebrale și elevația. Nu am simțit nici cea mai mică stare de greață, ci doar Grația lucrului lui Oskar, care împletește Ikaros-urile într-un fel care îl ridică pe celălalt cam la fel cum creștea la cer vrejul de fasole fermecată.

032 boilExpediția lui D. cu Funi în junglă, după ayahuasca, în ”grădină”, ne-a produs  o schimbare de program. La șapte, în templu aterizează un braț de liane și unul de frunze. Chakruna mare, cum nu amvăzut, și ayahuasca cielo, spune Funi, pentru a călători în Ceruri.

Explicațiile lui referitoare la plante și cum se prepară, precum și ceremonia de pregătire curg între binecuvântări cu mapacho și un fel de breakfast, fructe: ananas copt, parfumat ,minunat. Suc de papaya. Firește, banane. Ceea ce ne duce lin către ora de înot. Râul este uluitor și deconcertant de secat. Aici, a scăzut cu cel puțin cinci metri. Unde altădată plonjam este acum o pantă abruptă, pe are o coborâm pe scări. Ne scăldăm exact în mijlocul râului, unde se simte curentul.

029 camp

Deschidem spațiul, altarul, punem de prima meditație. Tehnologia trădătoare ne lasă privați, parcă intenționat, de muzică. Se întâmplă ceva aici, se descarcă bateriile, nu merg chargerele…

La prânz – surpriză: ciorbă de pește. Genială. E ultima masă pe ziua de azi, așa că ne punem două porții de supă și le mâncăm cu platanos prăjite. Sar peste crudități (morcov, sfeclă, castraveți, roșii) din prudență pentru ceremonia din astă seară. După amiază, încercăm să tăcem, dar invitația mea pentru terapii private s-a transformat în conversație de rup. Abia pe la patru, când mă duc să mă odihnesc pentur diseară, se potolește zumzetul.

040 oskar toniToni și Oscar, șamanii, sunt mult mai sociali ca altădată. E interesant să îi vezi pe acești ayahuasqueros, care au văzut cam tot ce se putea vedea, îți formulează, simplu și profund, ziceri demne de filosofia clasică. Unul dintre lucrurile pe care le-am vorbit  azi cu ei se referă la necesitatea de a fi în natură. Ei spun așa:”Să te conectezi cu natura și să te conectezi cu ceilalți e de fapt același lucru”. Gândul mă face să nu dorm, atât de savuros este, iar claritatea lecției mele personale din călătoria asta sporește. E o după amiază plină de intensitate.

Ceremonia de seară vine repede. Funi a pregătit o ayahuasca blândă, dar potentă. Prima ceremonie este concepută ca una de curățare și vindecare, se petrece bine și intră în proceesare doar cei care au sosit aici cu o cantitate mare de gunoi emoțional intern. Între urmărirea proceselor și lucrul cu grupul, văd bijuterii uriașe, fractale, din lumină de diamant, arcuindu-se și sclipind.

 

Citește și http://wp.me/Pswu1-2m7