Reiki: de ce?

ReiKi Eram destul de sigură pe combinaţia de  tehnici exotice pe care o foloseam pentru momentele în care cineva îmi intra în birou, spunând „mă doare capul, te rog pune mâna pe mine”. Asta până am făcut iniţierile Reiki cu un maestru absolut special, care a adus în Europa o metodă mult simplificată, din punct de vedere al formei, şi mult mai apropiată de spiritul iniţial al acestei arte energetice de evoluţie personală.

Pentru că asta au povestit studentele lui Mikao Usui (fondatorul sistemului), călugăriţe budiste de un veac bucata, când au fost contactate pentru restabilirea adevărului în legătură cu metoda de vindecare Reiki, aşa cum ajunsese ea în Vest prin Hiroshi Doi şi celebra doamnă Takata.

Ca şi Moise, Usui a coborât de pe muntele Kurama cu un „download” primit de Sus. Pe care l-a transmis. Care a ajuns până aici. Un alt drag maestru, mare maestru, spunea că îi place Reiki pentru că e pentru leneşi. Te conectezi la energii superioare, care te duc ca TGV-ul în gara spre care tu ai pornit acum douăzeci de ani cu un personal jerpelit. Realizările mele personale şi cele ale celor cărora am avut privilegiul să le împărtăşesc metoda seamănă cu ce obţii după o viaţă de rugăciune, sau yoga, sau meditaţie, sau.

Primul meu pacient a fost o pisică. Mi se părea ciudat, riscant, împovărător să îmi asum răspunderea de a trata o fiinţă umană. Pisica era în stare critică după un accident de maşină. Făcusem de curând Reiki-ul la grad de maestru, ca un fel de bombonică pe tortul care cuprindea deja yoga, ceva arte marţiale, învăţăturile tibetane, practicile şamanice şi Qi Gong-ul, primite toate în cascadă de la maeştri care numai că nu au dat peste mine, aşa brusc şi imperativ apăruseră în viaţa mea. Pun mâna pe pisică aşa cum învăţasem la Qi Gong. Găsesc o zonă care se simţea umedă, fierbinte – amintea de sânge – şi întreb proprietarul ce s-a întâmplat, grav, la plămânul drept. Proprietarul răspunde, puţin descumpănit de precizia localizării, că plămânul e perforat. Eram în vizită, am tratat pisicuţa cu Reiki cât am stat de o vorbă. A doua zi, veterinarul spunea că nu înţelege ce s-a întâmplat cu pisica. Nu a murit, dimpotrivă, e bine mersi şi acum.

La primul om am avut emoţii, până mi-am amintit că prestaţia mea e doar transmisia. Pentru că asta face Reiki, ne ajută să ne conectăm la Energii mari şi bune, energii divine, şi să legăm corpurile acestea de tină cu ele. Mare vindecare, mare evoluţie, mare iluminare, cum obişnuieşte să spună maestrul meu când termină o iniţiere.

Am reflectat mult la presupusa antiteză dintre creştinism şi Reiki. De fapt, nu e nicio antiteză şi nici măcar sincretism nu se poate numi, pentru că Reiki lucrează cu Duhul Sfânt.  Am relatări de la prieteni care au vorbit cu duhovnicii lor şi cărora li s-au indicat citate din Biblie despre vindecarea cu mâinile. Desigur, vorbim de oameni ai bisericii care au suficientă Lumină şi Cunoaştere ca să poată examina analitic lucrurile acestea.

Şi vine o vreme, vine o vară când trebuie să dai mai departe. Am întâlnit „colecţionari” de titluri. Shambala, Kundalini, Karuna, Lightarian şi tot aşa. Cu sistemul de bază, dacă îl înţelegi în profunzime şi poţi combina „cheile” corect, poţi face cam totul. Esenţial nu este să colectionezi titluri, ci să  practici. Mult. Aşadar, ceea ce am decis să ofer mai departe, ca pe telefonul fără fir, ca să fie mai multă lumină în lumea asta, este ceea ce am învăţat de la acel maestru despre care am vorbit la început. Este versiunea de bază, dar cu un refresh chiar de la sursă, din Japonia. Aş zice că e versiunea 1.1, ca să păstrez analogia de mai sus.

Ce înseamnă un curs de Reiki:

  1. Să îţi doreşti să treci, în existenţa ta, la o treaptă nouă.
  2. Să te pregăteşti pentru acest curs, încercând să nu consumi toxine măcar în ziua precedentă (carne în principal, dar şi tutun, cafea, alcool, dacă nu îţi e prea greu).
  3. Să vii cu o minte deschisă şi cu credinţa că poţi primi tot ceea ce ţi se oferă.
  4. Să fii pregătit să închizi telefonul şi să stai cu ochii închişi zece minute fără întrerupere.
  5. Să poţi accepta un prânz vegetarian şi pauze de cafea substituite cu pauze de ceai 😀
  6. şi să citeşti, după ce senzaţiile se aşează, manualul electronic care ţi se oferă, cadou, ca material de curs, împreună cu certificatul care atestă pe ce linie de maeştri ai primit iniţierea.
Promit să colectez testimoniale de la oameni care au trecut deja prin curs, ca să se poată vedea demersul din mai multe puncte de vedere… Până atunci, toate bune. Iar întrebările sunt întotdeauna binevenite.

5 comentarii la “Reiki: de ce?

    • cursurile se ţin cam o dată la 3 luni. Pentru a urmări planificarea, poţi accesa pagina de Facebook La Pisicka în Atelier. Donaţia minimă pentru cursul de 1 zi este de 333 lei.

  1. Oare nu e cam scump? Ce cunostinte dobandesti in urma cursului de 1 zi?
    Multumesc ! Poate daca ar fi mai ieftin ar fi mai accesibil pentru mai multi oameni, si atunci da, veti oferi mai multa lumina care va transmite mai multa lumina 🙂

    • Dacă facem o comparație între investiție și beneficii, nu doar eu, ci și cei care au participat am ajuns la concluzia că merită. Dacă stai să te gândești că același lucru este disponibil din alte surse, tot la noi, cu sute și sute de euro, asta pune lucrurile în perspectivă. Am mai constatat că oamenii tind să nu folosească lucruri primite gratis… investiția te obligă la valorificare :D. Când o să ai nevoie de așa ceva, o să știi.

Lasă un comentariu