Don Beckett despre principiile rei ki

Încep prin a spune mai multe cu privire la abordarea mea despre rei ki şi felul în care îl văd. Unele diferenţe vin de la faptul că multă din informaţia mea vine de la studenţi rei ki care au primit direct de la Usui, şi ceea ce vreau e să fac lucrurile cât mai simple şi să vorbim despre lucruri despre care ştim că Usui însuşi le-a predat. Pentru că mult din ce s-a predat ca rei ki în jurul lumii nu e ceea ce a predat de fapt Usui. Viziunea lui a fost nu de rei ki, ci de metodă de a obţine perfecţiunea personală. El a fost concentrat pe faptul că e un mod de realizare de sine, de trezire spirituală.

Usui însuşi a făcut vindecări, dar abordarea lui nu a fost atât de mult să furnizeze vindecare cât să aştepte oamenii să vină la el şi să le dea iniţierile, – ceea ce mai târziu a devenit armonizarea rei ki.  Apoi, dr. Hayashi, care a fost ultimul său student, pentru că era medic, a dorit să promoveze rei ki ca o tehnică de vindecare.  A predat viziunea sa despre reiki lui Takada, care l-a împrăştiat în jurul lumii. Recent, am aflat de la studenţii lui Usui ce au învăţat – e diferit de versiunea lui Takada.

Pe ce aş vrea să ne concentrăm sunt lucruri pe care el [Usui] le-a predat şi unul dintre lucrurile din nivelul I  rei ki e că studenţii primesc repetat rei ju , iar intenţia lui rei ju a fost să readucă starea de fiinţă pe care am avut-o înainte de naştere, ca spirit pur. Asta merge împreună cu abordarea lui Usui de a ajuta oamenii să îşi realizeze adevărata natură, nu doar persoana lor.

Un alt mod în care a făcut-o şi cea mai importantă parte din sistemul rei ki ‚ sunt principiile rei ki. Mulţi dintre voi au văzut aceste principii în diferite traduceri, dar traducerea cea mai corectă, în opinia mea, vine de la Dave King. El traduce setul de principii astfel:

 1. Metoda secretă de a chema binecuvîntările
 2. Remediul spiritual pentru multe afecţiuni

Principiile enunţate spun că doar azi să nu te mâniezi, să nu te îngrijorezi, fă-ţi munca cu recunoştinţă şi fii bun cu alţi oameni.

Today only:  ideea este să nu trăieşti în viitor, să trăieşti pentru ziua de azi. Un alt lucru important este practica. Doar fiind prezent în fiecare moment, să fii aici, orice ai face, oriunde eşti. Odată ce faci asta, următoarea parte este să nu te mâniezi, să nu îţi permiţi să te înfurii, apoi să nu te îngrijorezi. Importanţa acestor două stări e că oricând avem furie sau îngrijorarea ele cauzează o mare tensiune în tot corpul. Când suntem tensionaţi nu suntem prezenţi cu adevărat. Dacă suntem tensionaţi nu funcţionăm foarte bine. Aceste două lucruri sunt extrem de importante.

Următorul principiu:  fă-ţi munca cu recunoştinţă, Dave îl explică într-un fel care îmi place – e să nu faci munca ca pe o muncă. Doing without doing. Ideea să faci fără să faci e că ne conectăm cu adevăratul nostru spirit şi îl lăsăm să ne dirijeze în loc să ne dirijăm noi, ego-ul nostru. Totul se referă la conectarea la devăratul sine şi devenirea de sine.

Ultimul principiu e să fii bun cu ceilalţi. Foarte important, a zis Dave,  e că a fi bun nu înseamnă să fii bun cu alţii , ci eşti bun cu tine. Mulţi creştem fiind duri cu noi şi alţii, încercând să le facem pe plac altora. E important să realizezi că trebuie să fim buni cu noi şi cu alţii.

Ultima parte din principii a fost tradusă în felurite feluri , majoritatea greşite. E singurul loc în care usui vorbeşte de usui rei ki rioho. Majoritatea traduc usui rei ki ca vindecare, dar Dave King spune că înseamnă sistemul usui de conectare cu sinele ancestral. Din nou, ideea e că te conectezi cu ceea ce ai fost înainte de a fi tu .

O altă linie spune că în viaţa ta [faci principiile] aşa cum ţi le aminteşti . A fost tradus că trebuie să stăm în gasho şi să intonăm principiile când medităm, dar conform lui  King e mai mult interpretat ca de dimineaţa până seara, aşadar toată ziua, tot timpul trebuie să întruchipezi aceste principii – trebuie să le trăim permanent si nu ca parte din meditaţie.

Astfel, cred că asta e cea mai importantă parte din toată metoda. Pentru că petrecem mult timp fără să facem reiki activ decât practicând activ rei ki. Deci principiile şi trăirea lor e ceea ce facem în restul timpului. Dacă nu facem asta în restul timpului şi petrecem mult timp îngrijoraţi, temători, nerelaxaţi…

Alt lucru predat de Usui a fost să fim prezenţi tot timpul. În artele marţiale e importantă  ideea acestui punct de sub buric; acest punct e centrul de greutate al corpului şi e important să începi să îţi îndrepţi atenţia acolo, să fii echilibrat în jurul acestui punct. De asemenea, unul dintre profesorii cunoscuţi de aikido spune că acest punct trebuie să fie centrul minţii noastre. Ţinând mintea şi corpul în acest point ne mişcăm relaxat în jurul lui. Asta a fost predat de usui discipolilor săi.

I-a învăţat să îşi facă rei ki lor înşişi , iar la nivelul I să nu facă nimănui altcuiva. Un mod specific pe care îl ştiu pt asta este cel care presupune cele  5 poziţii ale capului:

 • Primul cu palmele având mijlociul lipit şi se pun la baza liniei părului.
 • Al doilea cu o mână la ceafă şi una la frunte
 • Al treilea la tâmple  – de fapt tâmplele sunt 2 şi ceafa e 3
 • Patru – mâinile în spatele capului
 • Cinci – mâinile încrucişate pe vârful capului

Modul meu favorit pe self rei ki treatment a venit, pur şi simplu. Într-o bună zi am realizat fizic cum suntem conectaţi la întregul univers. You are the Universe se numeşte tratamentul . La nivelul celor 7 chakre şi se face culcat. Prima e chakra coroană şi văd şi o văd ca pe poarta căre Univers. Apoi la chakra sprâncenelor – îmi acopăr ochii.  Chakra e locul unde rezidă reiki în corp. Există un concept japonez despre 7 energii diferite şi rei ki e a 7-a şi le conduce pe celelalte 6. E ca poarta sau podul între astea 6 fizice şi e spirituală. Cea spirituală se numeşte shin ki sau ki divin.

Rei ki-ul stă între sprâncene şi e ceea ce aduce e Dumnezeu sau Spiritul, apoi o distribuie în corp către celelalte centre energetice. Aşa că în poziţia cu mâinile pe ochi mă concentrez asupra acest lucru. Apoi fac tâmplele şi apoi spatele capului cu mâinile încrucişate. Apoi o mână în spatele chakrei gâtului şi una în faţă şi, în acest punct, chakra o văd ca pe un centru al magnetismului şi locul unde lucrurile se manifestă la nivel fizic.

De acolo aduc mna pe inimă şi abdomen. În carte aveţi imaginile. În această poziţie acoperi inima şi plămânii, chakra inimii şi vezi acea arie care e a aerului şi atmosferei pământului, apoi muţi mâna mai jos şi mâna de jos e la nivelul buricului, asa că acoperi plexul solar. Văd asta ca energia focului sau soarelui, apoi acopăr buricul în sine cu ambele mâini şi văd asta ca energia copacilor, apoi cobor sub buric şi acopăr chakra sacrală şi văd asta ca apă, şi apoi merg la chakra rădăcină, şi acolo avem elementul pământ,şi aşa tot corpul e natura universului, pornind de la cap – spirit, rai, apoi sprâncene, unde rei ki aduce spiritul în forma fizică şi apoi manifestă fizic ca yin şi yang şi apoi mai jos, aer, foc sau soare, copaci, apă, pământ.  Face un foarte bun autotratament, pentru că aceste chakre distribuie energia în întregul corp.

Poţi folosi asta:  în primele niveluri nu se predă tratarea oamenilor care nu sunt prezenţi, dar poţi da rei ki altora care nu sunt prezenţi vizualizându-i ca şi cum ai face pe tine.

Când acoperi ochii poţi doar să pronunţi mental intenţia către cine faci tratamentul rei ki şi simţi unitatea, conectarea cu acea persoană şi poţi avea o întreagă grupă de oameni, câţi vrei. Toţi aceşti oameni vor primi energia pe care o trimiţi către tine.

E foarte util să îţi dai cât de mult rei ki poţi în fiecare zi.  Ajută să ţină totul în echilibru, eşti relaxat, funcţionarea este corecta. Te ţine conectat la sinele tău. Ce văd ca foarte important e sa trăieşti principiile şi să îţi dai rei ki zilnic.

Don demonstrează cele ele 6 mişcări de curăţare pe sunetul ha.

Un lucru foarte util este exercitiul de autoiniţiere. Sunt două părţi şi putem face acum. Poţi să stai jos, aduci energia pe inspiraţie şi apoi o trimiţi ca o explozie în exterior pe expiraţie. Astea sunt lucrurile pe care ştiu că usui le-a predat, el însuşi. Toate celelalte poziţii ale mâinilor par să fi fost adăugate de alţi oameni, mai târziu. Au fost adăugate pentru că sistemul a fost privit ca o tehnică de vindecare.

Vom face o initiere pe rei ju pt fiecare.

7 comentarii la “Don Beckett despre principiile rei ki

 1. As dori sa citesc cartea domnului Don Beckett, pentru a afla mai multe despre reiki.Aveti cumva varianta ebook? Multumesc.

   • ok…dar fata de originalul in engleza(pe care il caut in varianta electronica), credeti ca nu difera ca , sa zicem, interpretare/traducere? …mai faceti remedii din cristale?(soarele interior…), si mai aveati o lista intreaga. Poate fi la indemana oricui sa le faca? sunteti maestru?

   • Cred că nu diferă 😀 pentru că sunt interpret şi pot traduce simultan, astfel încât traducerea mea este probabil cea mai apropiată de sensul iniţial al vorbelor lui Don.
    Remedii din cristale fac, sunt disponibile pe http://www.facebook.com/album.php?aid=2061376&id=1291603111&l=399e13da8d
    unele dintre ele s-au vândut. Cel mai util ar fi dacă mi-ai spune problema ca să pot propune remediul.
    Cu privire la a treia întrebare, da, sunt maestru. Joi, 11 noiembrie la 18.00 fac iniţieri Usui ReiKi în studioul din str. Sofia nr. 26, la mansardă.
    Iartă-mă că a durat atâta să răspund, dar wordpressul nu mi-a dat de ştire că ai trimis comentariul 😐
    Lumină bună,
    Andreea

 2. -Am descoperit ieri raspunsul de mai sus cu referire la remedii, m-am bucurat.N-am mai intrat de ceva vreme pe sectiunea asta din blog, a fost ceva intamplator.
  Am accesat pagina cu pricina de pe facebook, si mi-a atras atentia „ochiul samanului”,pt ca e turquaz(sunt prin decembrie,sagetator), si pt ca are forma aceea rotunda (piatra pi? nu stiu dc am retinut bine).Drept urmare as dori un astfel de remediu, pentru protectie personala, dc se poate doar piatra aceea rotunda, pe care sa o port cu un snur de piele.

  -De anul trecut am reusit sa gasesc cartea domnului Don Beckett, despre reiki.Am parcurs cateva capitole,sunt interesante simbolurile,cred ca trebuie practica o vreme ca sa le folosesc,multumesc.

  -Se poate sa accesez acele sectiuni de blog protejate de parola, legate de subiectele esoterice?

  -Mi-ar place sa particip la initiere in UsuiReiki(am mai avut tangenta cu reiki cu ceva ani in urma-dar fara sa particip la un curs), dar mi-ar prinde bine sa stiu din timp, nefiind din Bucuresti.Deocamdata am aflat ca sunteti maestru si faceti initieri, ceea ce e un pas(pt mine).
  Iar remediile, poate voi reusi vreodata sa invat sa fac si eu astfel de remedii, imi plac cristalele, si ma simt atras de ele, dar nu stiu sa le „incarc” si sa vad ca functioneaza…Si soarele interior mi-ar prinde bine, acela era din citrin cred.
  Multumesc si va doresc o seara placuta,(lumina buna)
  Florin

  • Te rog urmăreşte postările de pe pagina La Pisicka În Atelier de pe facebook – le găseşti la http://www.facebook.com/pages/La-Pisicka-%C3%AEn-Atelier/137710562950534. Acolo se anunţă toate cursurile şi seminariile. Usui cel mai devreme la finele lui iunie dar poţi veni la seminarii să lucrezi cu gaşca de maeştri şi să vezi cam despre ce este vorba.

   Remediile din cristale sunt toate unicat. Pietrele pi – rotunde – sunt destul de greu de procurat şi sunt scumpe. Nu am disponibil decât ceea ce apare ca disponibil pe http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1418221977515.2061376.1291603111

   poţi să încarci pozitiv orice obiect dacă ai un moment în care să goneşti din minte toate negativităţile şi să „pui”mental în acel obiect iubire pace armonie sau abundenţă.

   Te aştept la seminarii – dacă mai vrei detalii scrie-mi pe email.

 3. Pingback: Wesak şi armonia | Pisicka's Book of Life

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s