Schimbă prezentul ca să schimbi trecutul

dreamsCu atâtea vise care s-au năpustit peste noi, devine din ce în ce mai greu să tragem linie între ceea ce e real şi ceea ce e în minte. TRăim într-un netimp care nu ne mai lasă să ne amintim ce zi a săptămânii este, ce dată. Am pierit, înghiţiţi de Verde, şi singurul lucru cu care ne întâlnim sunt cotloanele sufletului nostru. Ceremonie după ceremonie, Ayahuasca deschide alte şi alte uşi, şi, brusc, te simţi ca o rană deschisă, fără să ştii de ce.

Un cuvânt, o privire, sau lipsa lor te aruncă în tristeţea din care te scot lacrimile. Ştii că asta înseamnă că eşti în plin proces de curăţare emoţională, şi mintea îţi spune că e bine, dar inima ţi se rupe de atâta durere, şi plângi, şi apoi respiri, şi iar, iar, plângi şi respiri.

apusAşezaţi pe saltelele din „templu”, reflectăm la ce trebuie să schimbi acum ca să schimbi impactul a ceea ce a fost. D. ne povesteşte despre un om care predica Biblia pe stradă. Acum, după toate revelaţiile prin care am trecut cu toţii, realizează că omul, pe care îl credea nebun, spunea doar adevăruri: iată cum schimbarea prezentului rescrie trecutul. E doar un flash, dar sunt atâtea momente, atâtea cumpene prin care am trecut cu toţii încât e nevoie de mult mai mult decât un flash.

Ne dăm seama că majoritatea prostiilor comise în trecut sunt opere ale ego-ului, şi decidem să îi scriem o scrisoare de adio. Îmi amintesc de scrisoarea Evei, din primul grup, din 2012: Dear Ego, I love You. Good Bye. 

râul a scăzut cu 1 metruConceptele de compasiune şi altruism stau pe cuvinte bătătorite ca fierul pe nicovală, dar dacă mă uit la ce facem, zi de zi, le călcăm sistematic… Cei doi graficieni ai grupului iau noţiunile de bază şi încep să le transforme în postere. Îmi dau seama că acest format de pregătire dezvoltă un set propriu de termeni de bază şi îmi promit să redactez materialele când ajung în ţară.

Funi nu s-a întors aseară şi suntem îngrijoraţi: în bula asta străvezie de lumină, în care nu ajunge nimic – nici curentul, nici GSM-ul – nu poţi stabili niciun contact, în afara celui telepatic… poate că ieri s-a făcut prea târziu ca să mai poată reveni în siguranţă, el evită să navigheze pe întuneric.

Dar, brusc, un val de agitaţie străbate mica populaţie în miezul căreia funcţionăm. A venit, a venit. E înduioşător să vezi cum lumea aleargă pe pontonul cel lung, văzut de I. în meditaţia ceremoniei ca o punte de lumină, ca să îl întâmpine. Eu pun asta tot în coşuleţul cu leadership tribal, uite conducătorul care este într-adevăr apreciat de cei pe care îi diriguieşte. Cu proviziile în bucătărie, suntem liniştiţi: am scăpat de sfeclă-morcovi-ceapă-usturoi :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s