yashingo, ploaie şi purificare

cavi lucrează cu clopoţeiiDeşi avem un program destul de încărcat din punct de vedere al conţinutului, un lucru pe care l-am agreat e să nu îl forţăm când oamenii nu sunt în stare să îl digere. Ne pregătim de a doua ceremonie şi cea mai importantă este armonia personală. Funi ştie, şi ne convoacă pentru o pre-sesiune, foarte diferită de prima. De data asta, în afara ritualului de pregătire şi protecţie cu piri piri şi mapacho, primim o lecţie despre conectarea cu natura.

Funi ne explică despre proprietăţile de purificare pe care le are ploaia şi ne recomandă să stăm în templu, meditând, când plouă, pentru a putea capta din această energie minunată de curăţire. Cavi, ascultând predica, şade lângă mine şi se amă de diferenţa dintre culorile pielii mele şi a ei. Deşi m-am bronzat puţin, sunt albă ca smântâna în comparaţie cu ciocolatiul ei.

sâmburi frumoşiFuni ne studiază pe fiecare, ne scanează şi decretează, mulţumit, că ne-am schimbat la faţă. Ne mai explică una-alta despre componentele concoctului şi în special despre efectele ayahuascăi: vibraţia, căldura, eliminarea negativităţii. Ne mai spune că efectul medicinal este direct proporţional cu căldura din corp. Interesant e cum abordează ei, personificat, toate forţele care intervin în ceremonie. Ayahuasca şi Chakruna sunt entităţi care sprijină – una, vindecarea, cealaltă, viziunea extinsă, iar tot procesul se desfăşoară sub patronajul entităţilor protectoare ale junglei, pe care Funi le numeşte Yashingo. Fetele le-au văzut în prima ceremonie, se pare că sunt cinci principale, fiecare răspunzătoare de un element sau un regn, şi apar în culorile maro sau verde.

agavă

Şi, într-adevăr, negativitatea se elimină, fie că e emoţională, fie că e fizică, fie că e energetică. De dimineaţă, primul diferend serios cu partenerul meu: el, foarte focusat pe proces, eu, foarte concentrată pe grup… bineînţeles că poziţia corectă era la mijloc :D, dar asta nu ne-a împiedicat să răbufnim, amândoi. Ce e minunat e că diferendul mi-a adus cea mai frumoasă scuză din lume: am primit, din mâna lui Y., un fluture uscat, lila, cu cercuri mici, frumoase, pe aripi. O scrisoare tăcută, perfectă, care nu mai poate lăsa loc niciunei nemulţumiri. Problema rămâne, în continuare, dar sunt sigură că vom găsi o soluţie.

the 5Fiecare dintre noi trece, de fapt, prin procesul său personal de purificare, care e o parte importantă din tot ce se întâmplă. Când A. a fost întrebat ce intenţie are pentru şirul de ceremonii şi a descărcat, neaşteptat şi extrem de clar, suferinţele şi neîmplinirile lui, mi-au dat lacrimile şi aveam senzaţia clară că din corp se desprinde, în fine, ceva care trebuia scos de mult, o ceaţă densă şi rece. Mă aştept la un nou început după această resetare generală.

Şi, la fel cum azi tot primim tot felul de răsfăţuri dulci de la shipibo, fructe ciudate, ba de la Cavi, ba de la copii, parcă suntem şi noi nişte poame coapte, care sunt, în fine, gata să se desfacă şi să îşi arate gustul şi seminţele.

Y. profită de împrejurări şi lansează codul de comportament, cu concentrare maximă pe evitarea celor cinci erori fundamentale. Nu judeca. Nu critica. Nu condamna. Nu da vina pe nimeni. Nu bârfi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s