învaţă să primeşti

efectele de lumină se văd când fotografiezi

efectele de lumină se văd când fotografiezi

Zilele de ceremonie vin foarte repede una după alta. Nici nu îţi dai seama, nici nu s-au stins ecourile primei întâlniri magice şi se pregăteşte a doua. Izolarea, mediul special, seminariile prin care trecem – toate stârnesc multe gânduri.

REflectez la relaţii şi la limitări, după tot ce se vede aici. Fiecare a venit cu povestea lui şi numitorul comun este munca necesară într-o relaţie – când nu mai lucrezi, când te resemnezi cu status quo, când te conduce rutina  – şi mă întreb în ce măsură putem, cu toţii şi fiecare în parte, să depunem un asemenea efort.

Despre a oferi şi a primi, pare mai degrabă uşor să dai, nu să primeşti. Să accepţi ajutor, iubire, contribuţie poate fi un lucru extrem de complicat, câteodată.

Funi are o legătură specială cu „leacul” produs de arborele Yashingo

Drumul nostru către apă, pe pontonul cel lung şi verde, a început să treacă, obligatoriu, pe la bucătărie. Ca să verificăm dacă reţetele recomandate sunt pregătite conform standardului :))) (ce glumă bună: standardele nu sunt altele decât cele Shipibo… ale noastre sunt apă pe sub pod). E destul disconfort creat psihologic ca să mai avem şi supărări cu mâncarea. Grupul a descoperit un sos de soia şi îl foloseşte, în ciuda recomandărilor repetate. Soia conţine sare şi zahăr… Şamanii ne spun că noi suntem cuminţi în comparaţie cu ruşii, care au executat un pui cu prima ocazie, deşi carnea nu e pe lista alimentelor permise în dieta de Ayahuasca. Bine, faţă de pui şi vodcă, noi suntem cvasi cuminţei.

pe tobogan

pe tobogan

Drumul prin junglă, spre templul entităţilor Yashingo, când îl parcurgi în linişte, este o cale de cunoaştere. Pădurea îţi arată semne de tot felul, niciodată aceleaşi. Plante curbate devin portaluri. Spirale care te urcă şi te trimit Sus, acolo unde îţi e locul. Rădăcini ferm plantate în pâmânt se simt ca mâinile care apucă cu putere ceva.

Natura se înfăşoară în jurul tău şi devine o carte de poveşti, îţi spune, îţi arată, te învaţă, te absoarbe şi te conectează. Şamanii insistă asupra necesităţii de a te conecta cu energia junglei, despre care spun că este un ingredient serios de vindecare.

în Pământ

în Pământ

 

Central, aici, este marele arbore Yashingo unde entităţile se preschimbă în insecte şi animale ca să te viziteze în tărâmul fizic, unde simţi reverenţa atâtor călători care s-au plecat în faţa micului craniu de pământ şi au lăsat acolo o frunză de coca, o ţigară mapacho, un lemn aromat, o pietricică – micile ofrande pe care le-au menit spiritelor Pădurii.

la limita cercului magic, parcă tras cu mâna în jurul copacului uriaş. Am primit, la intrarea în zonă, fum de mapacho pentru purificare. O rugăciune la marginea cercului, apoi păşeşte singur şi se duce să vorbească în Shipibo cu copacul.  În jurul lui plutesc aburi de lumină violet.  Apoi spaţiul se deschide şi pentru noi. Cântăm, contemplăm, primim un fel de ceremonial de miruire cu lichidul maro, siropos, care curge fix pe partea de copac unde este situat craniul de pământ. Avem un fel de ochi al lui Shiva în centrul frunţii şi iar mă gândesc cum de indianul Shipibo face acelaşi lucru ca preotul hindus şi binecuvântează fix al treilea ochi. Dincolo de coincidenţă, toate practicile magice şi religioase arată, insistent, cu degetul spre o rădăcină comună, pe care o constaţi, o simţi, o accepţi şi astfel treci dincolo de forma asta care ne dă atâta de furcă, în fondul simplu şi puternic al conectării la realitatea ultimă. Despre convergenţă vorbesc şi semnele junglei: plutind parcă în faţa cetei de europeni neîndemânatici, care alunecă şi se clatină pe punţile rotunde şi mustind de umezeală, create între deluşoarele din junglă, Juni ne duce înapoi, în Convergenţă, pregătiţi pentru ceremonia de diseară.

Încă o aventură urmează… citeşte aici: https://pisicka.wordpress.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s