reţete de vară

Zilele alea când, deşi afară e răcoare, casa a înmagazinat căldură şi încă e înăbuşitoare. Nu ai chef să găteşti, aşa că scoţi un avocado moale, îl mixezi cu o ceapă mică, sare şi câteva fire de coriandru din grădină, un pic de suc de lămâie ca să nu se oxideze şi uleiul tău favorit.

Combinaţia e uşoară, hrănitoare, savuroasă şi merge la nebunie cu o felie de pâine din aia foarte neagră şi umedă, cu seminţe de in.

Şi, după ce scrii reţeta şi aduni pisica golancă şi prăfuită prin casă, la staţia de bază,te poţi gândi la nişte fructe roşii. Piaţa e un spectacol la jumătatea lui iunie.

Dacă vă întrebaţi ce ulei şi nu se vede eticheta… iată-l. Când deschid următoarea sticlă, din capitolul noutăţi din Croaţia, promit o salată de creveţi într-un mare fel.

Lasă un comentariu