Acestea sunt lucruri omenești

2016-01-20_07.25.37[1]Scrie cuiva un mesaj. Nu e deloc prieten cu telefonul care îi oferă tastele desenate  pe ecran, i se pare o constrângere cumplită, așa că exersează cu maxilarele încleștate și face o droaie de spelling errors.

Îi scrie: ”I love you”. Și degetul cel nepriceput a tastat, pentru a mia oară, i în loc de o, și se uită, năucit, la ceea ce apărea în corpul emailului: I live you.  Este unu noaptea, într-un moment în care a lăsat în urmă  povești mari, ca să facă loc lucrurilor noi în viața lui.

I live you.  Și inima i-a făcut poc, uite-așa, când a realizat că, de multe ori, a confundat relația cu a trăi viața Ei. Cum mimetismul, care l-a făcut să asculte hard rock doar pentru că ei îi plăcea genul, l-a dus până pe marginea prăpastiei în care viața lui și darurile lui păreau să cadă în gol, pe piele îi crescuseră solzii și blana Ei, ochii își schimbaseră culoarea și se transformase într-o imitație palidă a ceea ce, de fapt, nu era. Pentru a face o schimbare din așa situație trebuia curaj – curajul de a merge până la a pierde totul, ca să se recapete pe sine. Curajul de a asuma că o târa și pe ea într-o situație cu totul și cu totul diferită de cea acceptată în relație. Schimbarea termenilor, cum se zice la carte. Care poate duce la ruperea contractului. Curaj.

Și apoi, ecoul a venit din interior: You live in me. Ca un clasor magic, inima îi poartă semnăturile tuturor celor pe care sufletul lui i-a iubit. Părinți, copii, prieteni, iubite. Și se transformă într-un fel de vitrină fermecată, care conține, ca niște obiecte de valoare, aceste bibelouri aurii ale lucrurilor ce-au fost și ar fi putut să fie. O comoară interioară.

Pe facebook, prietenul de departe, din Bhutan, un călugăr smerit căruia îi mai trimite bani pentru pelerinaje, simțind că se întâmplă ceva, îl întreabă: ce mai faci? și după ce află, îi scrie: acestea sunt lucruri omenești. Noi trebuie să fim dincolo de ele, frate. 

Și viața merge înainte, cu următorul pas, aparent într-un hău, dar în care o Mână nevăzută îi clădește încă o treaptă, și încă una, și încă una.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s