Timp

apusuri iluzoriiAţi avut vreodată senzaţia că timpul NU este liniar? Nu cumva senzaţia asta, în perioada de acum, când totul se comprimă şi timpul devine cel mai important capital, este mult, mult mai accentuată?

trecerea dincoloNu, nu e doar o senzaţie. Momentele în care timpul se lungeşte, ca o curbă moale, şi capătă o consistenţă de miere groasă, alternează cu cele în care o oră ţâşneşte ca un glonţ din ţeavă , te uiţi la ceas, te freci la ochi şi nu îţi vine să crezi că a trecut timpul.


Apoi vin secundele în care parcă se deschide o falie în timp şi te trezeşti într-un viitor în care omenirea a dispărut. Sau, ca în întâlnirea mea de ieri, cu o cantină care seamănă uluitor cu una dintre cele în care mi-am testat ficatul în glorioasele zile de stagiatură  de pe vremea lui împuşcatu’. Strat peste strat, un perete sau o uşă stochează poveşti, amintiri, cadre de imagine care au trecut şi s-au amprentat acolo, ca un film fără sfârşit, din care vezi accidental doar o bucată.

Senzaţia pe care o încerci în locurile astea este una tulburătoare, de parcă un deget mare, nevăzut, s-a jucat cu limbile ceasului universal şi a avansat până într-un punct pe care nu îl controlezi.

powerPendulând între trecut şi viitor, te trezeşti într-un ne-timp în care încep să se întâmple acele lucruri ciudate. ???????????????????????????????Vin către tine oameni pe care nu credeai să îi întâlneşti în acest colţ de ţară, îţi apar mesaje care confirmă o bănuială, o intuiţie, o presupunere, şi apoi, ca să fie lucrurile clare, mesaje SCRISE sau evidente în multiple feluri pe care nici nu ţi le imaginezi, care îţi dau direcţia.

ce şansă e să găseşti asta pe un perete de hotel?Singurul lucru care îţi rămâne de făcut, în asemenea circumstanţe, e să zâmbeşti, cu gura căscată, privind la Marele Film al  vieţii talelăsaţi frica şi treceţi la bucurie şi să te întrebi ce scenă a pus la cale Marele Regizor genial pe care îl simţi, câteodată, conectat la pupitrul de comandă al acestui corp care mănâncă, doarme, umblă pe trotuar şi se dă jos din taxi, şi pe care obişnuim să îl numim, convenţional, EU.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s