Pledoarie pentru autenticitate

Ce-i de făcut cu invazia asta de vorbe ale altora, prea multe vorbe citate în grabă?

Petrecând timp pe mediile de comunicare socială (asta e, o cere profesia) mă izbesc de acelaşi citat, preluat de o mie de ori, reprelucrat grafic, şi mi se face dor, dar cu adevărat dor, de gândurile şi sentimentele reale ale oamenilor.

Cum te simţi? Cine eşti? Ce îţi doreşti? Aş vrea să te descopăr – pe tine şi nu pe alţii. Pe tine. Acum.

Nu etichetele tale, cu care te identifici. Nu suntem cu nimic mai buni decât un cocalar deţinător de Cayenne, dacă ne tot punem tot felul de astfel de etichete, exact cum face crabul ăla care trăieşte în mările calde şi care se ornamentează cu alge şi scoici, până nu îi mai vezi forma şi culoarea.

Forma şi culoarea noastră. Cele adevărate. Aşa, omizi cum de considerăm şi cum, de fapt, NU suntem. Suntem cu toţii fluturi, frumos coloraţi, atâta doar că încă nu ne-am creat aripile.

E aşa frumos să fii autentic. Unic. Diferit şi puternic, pentru că tot ce spui este legat de esenţa ta. Să te exprimi ca TU şi nu ca alţii. Citatul sună ca un clopot dogit, pentru că îi lipseşte amprenta aceea personală care să îi ofere spiritul viu. Cine eşti cu adevărat şi ce ai de spus azi?

Unde e grăuntele acela de lumină care e numai şi numai al tău? Ai curaj să îl împărtăşeşti cu ceilalţi? Sau cu cei pe care îi iubeşti?

Nu e nimic mai frumos decât expresia cu adevărat autentică, în care poţi recunoaşte vibraţia fundamentală, puternică, distinctă a Fiinţei care emite acea expresie. Pentru că acel lucru, indiferent cât de banal ar părea la prima vedere, este cea mai bună aproximare a personalităţii care îl generează. Cuvinte şi imagini care exprimă Sufletul şi Esenţa. Asta ne dorim. Să interacţionăm ca Oameni, nu ca Măşti.

Ai Curaj? dacă da, pune mâna ACUM şi scrie sau spune ceva din suflet, din adâncul sufletului tău, şi ai să vezi cum undele pe care le trimiţi vin înapoi la tine, la fel cum cerculeţele de pe lac se întorc, întotdeauna, la cel care a aruncat pietricica. E şansa ta de a face o schimbare în lume. Pentru că Poţi.

3 comentarii la “Pledoarie pentru autenticitate

 1. cuvintele care vin de la mine: prima oara cand le-am folosit au parut ciudate, dar apoi nu m-am mai saturat sa vorbesc asa….chiar daca nu ma incadrez in tipar 🙂 iti doresc o iarna prietenoasa!

   • Doamne ajuta! expresia cu care obisnuiam sa inchei, un alt „La revedere” spus cu convingere si credinta ca Dumnezeu trebuie sa il/o ajute pe cel de la care imi iau ramas bun.
    Acum, dupa ce am cersit ceva timp ajutorul Lui, tind sa spun in acelasi context „Slava Tie”, un alt La revedere, prin care inteleg, CONSTIENTIZEZ marirea, DUMNEZEU din fiecare EU si il spun celor pe care vreau sa simt ca-i iubesc, asa cum Soarele ii lumineaza si pe cel mic si pe cel MARE, fara a face diferente.
    aste cuvinte au scris mina mea acum, aci’.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s