un spaţiu pozitiv

Cei care au lucrat cu mine, pe vremea când eram prin funcţii de conducere în varii firme, îşi amintesc că biroul meu era, întotdeauna, un spaţiu de joacă. În cel mai bun sens al cuvântului. Întotdeauna am avut oroare de rigoarea corporatistă, de muchiile drepte, aşa că de pe dulapuri şi mese se revărsau întotdeauna bunătăţi, flori, jucării antistress şi cărţi. Pe pereţi nu am avut niciodată postere motivaţionale „din alea”, ci un mare tablou cu un tigru, pe care l-am dăruit fostului meu şef. I se potrivea mult mai bine, şi saltul meu de carieră se încheiase.

Multă lume îmi spune că nu se simte bine în casa sau biroul propriu, aşa că, pornind de la lucrurile pe care eu le fac (nu predic chestii de care eu nu mă pot ţine), o să dau câteva exemple care pornesc de la ideea de spaţiu sacru, crearea spaţiului sacru, şi o aplică în mod creativ, urban şi contemporan la locurile în care trăim şi muncim.

Sper să fie de folos 😀

1. Intrarea trebuie să fie un loc care îi binecuvântează pe cei veniţi cu gând bun şi vă protejează de cei sosiţi cu o agendă ascunsă. Uşa biroului, deschisă. Uşa casei, primitoare. Un păzitor, de care o fi el. tigrul meu poate fi o icoană, sau un cristal de ametist.

Intrarea în casă sau în birou este şi ea „binecuvântabilă”. Folosiţi clopoţei din cristal feng shui (îi puteţi confecţiona singuri din ciucuri de cristal de pe la magazinele de decoraţiuni interioare) sau Muntele de Aur, aducător de bunăstare.

2. abundenţă: primul lucru pe care e bine să îl vezi când intri pe uşă e o farfurie cu fructe proaspete, au energie bună, unde mai pui că sunt şi sănătoase. Am extins puţin conceptul şi iată ce  a ieşit: acvariul autosusţinut, de la Discovery (mulţumesc), o lumânare în lampă de sare roz, care purifică bine ce trece pe acolo, fructele în chestiune şi, înspre uşă şi invizibile din direcţia fotografiei, câteva amulete feng shui care cheamă abundenţa în casă.

3. Spaţiul de lucru: cât mai degajat. Purtaţi pe birou un cristal de turmalină neagră sau turcoaz, dacă lucraţi în medii foarte infestate electromagnetic. sunt cunoscute pentru absorbţia radiaţiilor care ne afectează negativ sănătatea. Pe masa mea din living, care funcţionează ca birou, e un întreg aranjament de cristale şi pietre care aduc împământare, sănătate, bucurie şi armonie. Puteţi folosi orice lucru vă bucură. O statuetă. O fotografie a cuiva cu care vreţi să fiţi. sau a unui loc din lume în care vreţi să mergeţi. Încărcaţi-vă cu energia visurilor ca să le daţi puterea de a sosi în realitate.

4. Pentru că spaţiul meu de lucru e atât de business, cât şi de coaching, am un arsenal de terapie serios în zonă :D, sub forma unui altar multicultural, care cuprinde imagini ortodoxe, fotografii ai dragilor mei tibetani, evantaie şamanice, zeităţi japoneze şi multe pisici. Iubesc pisicile. Cred că sunt fiinţe care dăruiesc multă energie oricărui loc.

despre colţul abundenţei şi activarea lui o să mai vorbim. Colţul abundenţei este tratat diferit la fiecare dintre etajele casei, aici avem două exemple. Ideea centrală este ca în locurile respective să nu stocaţi chestii care adaugă praf. Dar puteţi păstra actele firmei. Şi lucruri care produc sau au energie. O fântână mică de interior, copăcei cu cristale aurii, bani, locuri de joacă pentru animale, plante verzi care cresc. Nu uitaţi că florile tăiate, care mor, şi mai ales cele uscate nu sunt cele mai bune chestii de păstrat în zonele de abundenţă sau de relaţii din casă.

Spaţiile de lucru trebuie să nu fie încărcate de mormane de hârtii şi” chestii”. Spaţiile libere permit energiei să curgă fluid. Unde mai pui că, dacă vine cineva la tine la birou, ar fi jenant să se interpună între voi o stivă de dosare, un ecran de computer şi sticla de suc de doi litri. Încearcă să muţi computerul într-o parte. Dacă ai laptop, închide capacul când ai musafiri. Ţine pe masă documentul la care lucrezi, restul arhivează (ştiţi cei 4 D cu hârtiile? Deposit, Delegate, Destroy, Do). Păcat că în română nu se pot traduce toate începând cu aceeaşi literă 🙂

Ce e cel mai important este să îţi ţii liste scurte în agendă şi să scapi repede de hârtiile asociate. Teancul meu de azi e mare, am plăţi de făcut şi toate facturile sunt aşezate sub caietul de fişe personale.

Nu ignora nici spaţiile de trecere. Şi ele pot deveni zone de reîncărcare cu mesaje subliminale bune. De exemplu, într-un open space de birou, cum ar fi să îmbrăcaţi toţi stâlpii cu scene din natură?

Sau cu cuvinte inspiraţionale? Şi aici nu mă refer la citate din alea plicticoase de e plin facebook-ul de ele… ci de CUVINTE care au PUTERE şi SUGEREAZĂ stări, atitudini şi acţiuni pe care ţi le doreşti.

În biroul meu, care funcţionează acum ca loc pentru meditaţiile lungi, pe raftul cu cristale şi amintiri din călătoriile din toată lumea e o poză cu un iaht. Îmi doresc ca, la un moment dat, să am suficienţi bani ca să îmi pot cumpăra această barcă şi să colind lumea cu ea. Drept care imaginea visului e priponită în locul vizibil de pe scaunul de la birou 😀

Înconjuraţi-vă de lucrurile care vă plac. Pentru băieţi, nu văd nicio problemă ca într-un birou să găsesc reviste de auto, moto, un fhm şi visurile de yachting, dacă ele există. Re-creaţi realitatea din jurul vostru. spaţiul vostru sacru urban conţine acele energii bune ale visurilor, dorinţelor şi expresiilor vizuale a ceea ce sunteţi. Goliţi birourile, arhivaţi ce nu vă mai trebuie. Curăţaţi casele, donaţi la biserici şi orfelinate tot ce nu mai folosiţi de mai bine de un an de zile: sunt obiecte care, evident, nu vă mai sunt necesare. Faceţi şi o curăţenie în suflet cu ocazia asta, pentru că energiile vechi se anină de obiecte vechi.

Alocaţi pentru discuţii sau gândire, sau meditaţie, pur şi simplu, un spaţiu. O măsuţă. Un colţ de birou. Un colţ de cameră. Aprindeţi o lumânare când lucraţi la ceva important, meditaţi sau vă rugaţi. Este semnalul către subconştient că se petrece ceva important, şi toate resursele voastre, de toate felurile, se vor duce către acel act important, să ajute şi să susţină procesul prin care treceţi.

Dacă vorbim de casă, nu uitaţi să lucraţi puţin şi la spaţiul în care dormiţi. Folosiţi culori blânde şi nuanţe de pământ.

Dormitorul este un spaţiu pentru odihnă şi iubire. Folosiţi imagini pentru asta, nu supraîncărcaţi cu oglinzi, dacă aţi putea renunţa complet la ele ar fi grozav, astfel încât nimic să nu vă tulbure. Plante, puţine şi cu frunze rotunde, vă rugăm. sau norocoase. Cum e bambusul 😀 Arbori cu fructe (eu am un lămâi şi iarna şi un portocal acolo). Imagini ale cuplului.

Evitaţi televizorul în dormitor, dar, dacă muzica vă face bine… nu ezitaţi.

Amintiţi-vă că nimic nu este obligatoriu, că puteţi face tot ceea ce vă reprezintă şi – mai important – ceea ce reprezintă dorinţele, visurile, viitorul vostru aşa cum îl proiectaţi. Înconjuraţi-vă de ceea ce vă face bine.

Şi sunteţi în pană de idei sau vă trebuie o consultaţie personalizată pentru organizarea pozitivă a spaţiului în care locuiţi… trimiteţi aici o notiţă, pentru contact. Mai multe imagini  – pentru inspiraţie – sunt de găsit mai jos.

Să aveţi o zi plină de armonie.

 

Reclame

Un comentariu la “un spaţiu pozitiv

  1. Multumesc frumos pentru idei! Simteam ca e nevoie de ceva schimbari in casa, dar nu prea stiam de unde sa incep. Uite ideile salvatoare! Te pupam cu mult drag si ne e dor de tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s