terapia holistică, happy end

Despre campurile morfogenetice ce parere are?

Interesantă întrebare. Câmpurile morfogenetice se pot crea, vizualiza şi mai ales se poate lucra cu ele pentru diverse scopuri. Folosesc des câmpuri morfogenetice care ancorează iubirea, purifică şi transmută. Sper că e răspunsul aşteptat.
Cum putem medita corect? Ce trebuie respectat?

Am scris câte ceva pe tema asta, iată:

https://pisicka.wordpress.com/2012/01/10/meditatie-pentru-incepatori-1/

https://pisicka.wordpress.com/2012/01/12/probleme-in-timpul-meditatiei/

https://pisicka.wordpress.com/2012/01/26/meditatie-pentru-incepatori-sunetele/

Cum as putea scapa de migrenele pe care le am din copilarie (deja sunt 30 de ani de cand sufar
si iau tot felul de pastile) si pt care medicina nu a gasit o explicatie?
 Aş sugera o întâlnire cu un terapeut specializat în medicină tradiţională, sau un homeopat, sau un specialist în terapii complementare. E important de evaluat câmpul energetic şi de tras concluziile de rigoare din această evaluare, după care sunt sigură că se găsesc şi rute de acţiune. 

  As vrea sa stiu cum ar trebui sa abordez lucrurile deoarece am 26ani si inca nu am o relatie
stabila si un partener alaturi de care sa pot face planuri de viitor.

Ah, ce întrebare frumoasă. De ce trebuie să avem o relaţie stabilă?… De ce un partener? de multe ori ne grăbim, pentru conformitate socială, şi facem paşi de care după cinci, şapte, zece ani ne pare rău. Suntem programaţi să funcţionăm în cuplu? Nu. Maestrul meu din Nepal spunea că există oameni care au în ei tot ce le trebuie, şi de aceea celibatul e o soluţie mai bună decât un parteneriat marital nefericit. 

Pe de altă parte, să ne amintim că primim ceea ce proiectăm. Proiectăm însingurare, asta primim. Proiectăm frumuseţe, inteligenţă, sexualitate şi afecţiune?  Asta primim. Hai să ne uităm împreună în oglindă mâine de dimineaţă :D, şi apoi să avem răbdare. 

 Vorbiti-ne putin despre cum sa ne detasam de ceilalti si de ce e important.(inclusiv de iubit, familie, prieteni)

Mai există încă o întrebare similară, 

Va rog sa explicati la ce v-ati referit cind ati vorbit despre
atasamentul fata de oameni sau lucruri. Va multumesc , Beatrice Iasi

Când spun „ataşament”, nu vorbesc despre iubirea, prietenia, dragostea pentru aceste persoane. Vorbesc despre senzaţia de proprietate. Vrem să ne determinăm copiii să facă exact ceea ce vrem noi sau ce nouă nu ne-a reuşit. Turbăm când partenerul vorbeşte cu o persoană de sex opus. Luăm foc când cineva din anturajul descris mai sus nu face ceea ce am fi vrut noi să facă.

Toate acestea sunt simptome grave de egoism. Îmi vine în minte cântecul acela minunat al lui Sting: If you love someone, let them go.  Adică: dacă iubeşti pe cineva, lasă-l să se ducă. Mi s-a întâmplat de curând să văd că bărbatul pe care îl iubesc interacţionează într-un fel specific cu o doamnă extrem de atractivă. Nu am zis nimic. Doar am constatat. O săptămână mai târziu îmi spunea că a interpretat greşit semnalele, ea trimitea afecţiune, iar el a simţit pasiune. Am simţit-o şi eu, am fugit în forul meu interior, îngrozită de ideea că acest bărbat se putea îndrăgosti de femeia aceea cu vino-ncoa’. Dar coborând în inimă – nu în minte – pentru a cere sfatul părţii mele celei mai înţelepte, mi s-a spus: lasă-l să se ducă. Şi, ghiciţi ce. S-a întors spunându-mi cât de penibil a fost. Îl iubesc şi mai mult. 

Iar dacă nu se mai întoarce, înseamnă că nu exista suficient capital afectiv. Cu alte cuvinte, de ce să păzeşti o puşculiţă goală, crezând că e plină? Lasă hoţul să o ia… nu ai nimic de pierdut… 

A iubi pe cineva înseamnă a-i dori binele suprem. Chiar dacă binele ăsta suprem e un film care nu te include şi pe tine. Aşa văd eu o relaţie lipsită de ataşament.

Cum luptam cu lenea adultilor si a copiilor? Va multumesc!

Lene, sau alte priorităţi? Aş investiga puţin… să văd de ce celălalt, adult sau copil, are altceva mai bun de făcut decât ceea ce aş vrea eu să facă, sau ce mă aşteptam să facă. Uneori, pentru copil, o pauză de joacă îl face mai eficient la teme. Iar pentru un adult e bine de evaluat motivul lenei, dacă nu ne e teamă. Poate, pur şi simplu, celălalt nu realizează câte sunt de făcut. Poate că nu îl interesează. Avem curaj să deschidem capacele acestor borcane în care nu găsim întotdeauna dulceaţă? Pentru binele relaţiei, ar trebui.

    Eu sunt operata de cancer cum pot iesi din starile depresive care vin cind ma simt rau?

Acceptaţi prezenţa unui prieten, nu trebuie nici să „faceţi frumos”, nici să aveţi conversaţii. Permiteţi-i cuiva care vă iubeşte să vă ţină de mână. De multe ori ne ferim de momentele de suferinţă extremă, dintr-un fel de teamă şi jenă, pentru că suferinţa aceasta scoate la iveală intimitate avansată: sufletul se pune pe masă şi se deschide cu totul. Eu am învăţat să cer ajutor, să sun pe cineva, să rog pe cineva să vorbească măcar cu mine. Puneţi mâna pe telefon.

Iar dacă e prea greu, încercaţi următoarea vizualizare simplă: imaginaţi-vă că în jurul dumneavoastră se ţese un fel de flacără, care nu este fierbinte, ci călduţă, ca apa în care îmbăiem sugarii, şi e roz-trandafirie. Vizualizaţi unduirile acestei flăcări pline de iubire, care transmută răul şi aduce înapoi capacitatea de vindecare. Menţineţi cât mai mult imaginea, încercaţi să simţiţi fizic flacăra roz. Apoi trimiteţi un gând bun către Chamuel, îngerul, paznicul şi starostele acestei minunate surse de refacere. 

cum sa procedez cu sotul si copilul meu de 1 an si 10 luni cand sunt obosita fizic, nu mai am rabdare si chiar nu mai pot, iar prima reactie este furia? cristina

Oh. Atunci când el nu aude copilul. Sau când e iritat că eşti obosită. Îmi amintesc. Cristina… cum ar fi să îi spui, pur şi simplu, că nu mai poţi? Cred că mai degrabă ar trebui să plângi decât să te înfurii. Te înfurii pentru că el nu înţelege, nu te sprijină cât ai avea nevoie. Spune-i că ai nevoie de ajutor. Aminteşte-ţi cât de mult iubim noi, femeile, un bărbat, dacă ajungem să îi vrem copilul. Întoarce-te acolo, pentru că în iubire mânia nu are ce căuta. Vorbiţi. Roagă-l să te ţină în braţe, doar un pic. Puteţi adormi în „linguriţă”, cu puiul în braţe. Poate că spre dimineaţă o să ai chef de o îmbrăţişare de bărbat 😀

Buna ziua! din pacate m-am ingrasat 30 kg din cauza stresului… lucrez cu foarte multe persoane
… din pacate majoritatea sunt oameni destul de rautaciosi si eu am pus
la suflet tot… cum sa ma protejez asfel incat sa pot slabi la loc?
multumesc!
Şi eu la fel…  şi constat că pe măsură ce mă liniştesc dau înapoi încet, dar sigur, cu câte un kilogram-două. Fugiţi de recompensele dulci. Permiteţi-vă una pe săptămână. Înlocuiţi untul cu uleiul de măsline şi pâinea cu felii de gulie sau ardei.

Iar pe cei negativi înfăşuraţi-i în ceaţă luminoasă, aşa cum vânzătorii de vată de zahăr înfăşoară firele dulci pe beţişorul central. Aştept să aud că funcţionează.

Cum sa scap de gelozia sotului meu?
Vezi mai sus întrebarea despre ataşament. E de vorbit cu el şi de întrebat dacă se gândeşte să se apuce să lucreze puţin cu el însuşi.

Pe de altă parte, un bărbat gelos e un bărbat nesigur pe iubirea partenerei. Ce-ar fi să îi mai organizaţi din când în când o surpriză de amor?…

Cum pot scapa de sentimentul de vinovatie si de neincredere in fortele proprii ?va
multumesc

Hai să începem cu neîncrederea. Hai să începem cu un proiect mic. Profesional sau personal. Cereţi un proiect la serviciu. Sau stabiliţi-vă unul acasă. Să zicem, o reamenajare- redecorare. Porniţi cu sârguinţă şi evaluaţi la final. Nu există lucruri pe care să nu le putem face. Unii sunt mai talentaţi la nişte lucruri, alţii- la altele, dar în rest… putem cu toţii, de toate 😀

În privinţa vinovăţiei, vă sugerez o discuţie cu un psiholog. Este important de identificat de unde vine, cel mai adesea este fie manopera părinţilor, fie a partenerului de viaţă. Mergeţi la rădăcina situaţiei şi scoateţi de acolo buruiana care vă strică perspectiva :D, vă asigur că merită.

 Eu sunt o persoană pozitivă,dar în jurul meu este numai energie negativă. Ce sa fac?geo

Dragă Geo, şi eu la fel. Şi  spun doar atât: întunericul e absenţa luminii. Dacă tu eşti luminos… dă farul pe faza lungă :)). Proiectează, conştient, energia în jurul tău. Mergi înfăşurat în această energie pozitivă. O să fii pentru ceilalţi ceea ce e farul pe vreme de furtună: vor veni la tine ca să simtă siguranţa, stabilitatea şi Binele. Încearcă şi dă-mi de ştire. La mine aşa a început povestea cu terapiile… 😀

    Nu am fost de la începutul emisiunii, cum as putea sa o ascult în întregime ?

Pentru o vreme, va fi disponibilă la http://antena2.ro/video/traieste-sanatos-despre-autism-favorizara-vindecarii_zvlgtyle5vj. Promit să o rog pe Simona Bălănescu să mă ajute cu înregistrările precedente şi să postez aici toate emisiunile.

  Baiatul meu de 7 ani face lunar din noiembrie amigdalita acuta. E la limita de a-i scoate
amigdalele. Va rog mult sa ma ajutati. Ce sa fac? Multumesc.

Dacă aş fi putut să îi rog pe ai mei să nu se lase convinşi să mă opereze de amigdale, aş fi făcut-o. Acum fac cu uşurinţă laringite care se duc drept în plămâni :D, dar e important de văzut de ce amigdalitele, ce e cu imunitatea… mai întrebaţi un doctor bun care să nu se grăbească să pună mâna pe cuţit. Mai e ceva cu copiii care se îmbolnăvesc des: e felul lor subconştient de a cere atenţie şi iubire. Analizaţi cum aţi putea face să îi măriţi dozele din aceste două remedii excelente pentru ei. 

   Ne puteti spune ceva despre limbajele iubirii? Sa traiti!

Să trăim cu toţii şi să fim iubiţi… nu sunt specialistă în acest subiect, dar promit să încerc pentru luna septembrie să pun ceva cap la cap cu Simona Bălănescu :D. Un lucru aş vrea să spun azi: suntem specializaţi în jocuri de tip vânătoare. Cartea care îmi vine în cap e Regulile Seducţiei. Aş vrea să cred în relaţiile care nu necesită chiar atâta leapşa ca să funcţioneze. Îmi amintesc despre una dintre regulile din Tantra – arta care era predată în vechea Indie de către femei, bărbaţilor. Este privitul în ochi. Ia încercaţi. Dar serios. Luaţi-vă partenerul-partenera în braţe, şi priviţi-vă timp de cinci minute în ochi, fără să vă îndepărtaţi privirea. După primele două minute încep să se întâmple lucruri magice. Aveţi voie să clipiţi 😀

   Foarte reusita emisiunea de azi, sunt sigur ca toti cei care va scriu ar dori sa stie da pot discuta
direct cu invitata dvs. Puteti oferi date de contact? Cu sinceritate, Nicolae

sunt de găsit pe https://pisicka.wordpress.com sau pe facebook, pagina se numeşte La Pisicka în Atelier. 

   Am facut o depresie si am decurs la sinucidere am luat un pumn de pastile cum sa fac sa depasesc aceasta stare?ELENA.PLOIESTI.

Elena, te rog să faci o listă cu zece motive pentru care meriţi să fii iubită sau apreciată, şi apoi să mi-o trimiţi. Vorbim pe baza ei. 

  Sint diagnosticata cu tulburare anxioasa cu atacuri de panica, ce sa fac in afara de tratament?

Foarte, foarte, foarte bun pentru nelinişte este uleiul de portocală, picurat pe colţurile pernei şi adăugat la parfumul pe care îl folosiţi. Reconstruieşte încrederea în sine şi stabileşte echilibrul emoţiilor. 

De asemenea, am văzut rezultate foarte bune la tratamentele Reiki. Căutaţi un terapeut bun în oraşul în care locuiţi. 

Pentru final, ca bonus, tuturor celor care doresc să se relaxeze sau să mediteze le recomand un link la un site cu muzică bună, bine aleasă pentru aceste scopuri. Vă las să descoperiţi mai mult după ce accesaţi 

http://biscuitjunkie.com/2011/10/electronicmixes/homesound/

Numai bine. 

4 comentarii la “terapia holistică, happy end

  1. Buna ziua,
    Am 38 ani ,o fetita de 15 ani,sunt divortata si dupa 13 ani de la divort tot nu am gasit un partener de viata,desi de ultimul prieten m-am despartit pentru ca nu aveam viitor cu el,acum 3 luni;cu toate acestea nu pot sa il scot din suflet,am fost cu el 5 ani ,desi la inceput am crezut ca vom avea un viitor,nu a fost asa.Ce pot sa fac , mi-e frica de batranete ca voi fi singura.Multumesc

  2. CONSIDER, CA AM NEVOIE DE SFATURI, CHIAR DACA AM O VIRSTA! NELINISTEA SUFLETULUI EXISTA! MA BUCUR CA POT CITI MULT MAI DES COMENTARIILE IMPORTANTE IN CARE MA REGASESC! NUMAI BINE! VOI REVENI CU MULT DRAG!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s