fabricanţii de frumuseţe

Aterizez azi în lumea de iluzie şi minuni a imaginii pe „sticlă”. Venită cu misie clară, să transmit un pic de bine unor oameni chinuiţi de politicienii pe care i-au votat, de cei pe care nu au răbdare să îi iubească, de Viaţa care le trimite cu încăpăţânare înapoi ceea ce ei trimit în Viaţă, mă aşez în cabina de machiaj. Fetele de la make up şi coafură sunt frumoase, fără greş. Şi pricepute. Faţa mea se transformă, ochii ies în evidenţă, buzele se umplu şi părul se aşează, în fine, într-o ordine ceva mai logică decât entropia lui obişnuită.

Emisiunea curge, se pare că am făcut bine ce aveam de făcut, blogul şi pagina de facebook explodează. Mă reîntorc la cabina de machiaj pentru la revedere. Una dintre fete a scăpat de durerea de cap. Cealaltă cugetă la frumuseţe. Am fost întotdeauna fascinată de felul în care se machiază. Sprâncenele şi buzele complimentează ochii mari, de căprioară. Degajă feminitate.

Şi nu ştiu cum, discuţia alunecă spre fotografii, şi femeia asta frumoasă şi coaptă de îţi vine să muşti din ea îmi spune că se fereşte de fotografii, pentru că e grasă  😐 şi realizez că această fiinţă minunată este împinsă spre standarde aberante de muieri anorexice, siliconate şi hyaluronate. Că pielea asta superbă, care respiră cu fiecare por naturaleţea, este detronată de bronzul artificial şi fondul de ten de la duty free. Că artistul care descoperă alţi oameni, în fiecare zi,  ca să pună în valoare frumuseţea e ca acel croitor din poveste, cu haina ruptă: vede ce e minunat în toţi, reconstruieşte această latură minunată (make-up e un fel de a pre-face) dar cade victimă standardelor false, promovate de duducile aflate pe val.

Morala e simplă. Fiecare dintre noi are un fel de frumuseţe, care nu vine nici din bronzul chimic, nici din sânii de plastic, nici din pătrăţelele lucrate la sală. Prefer de o mie de ori tandreţea cu burtică sportului cu pătrăţele. Avem nevoie să fim umani, să fim noi, să fim frumoşi în felul nostru şi să ne iubim acea frumuseţe. Propun exerciţiul de seară pe ziua de azi, că tot a fost plină: care sunt cele mai frumoase trei lucruri la corpul tău, ăla fizic, atât de supus unor rigori imposibile fără Photoshop?

Reclame

Un comentariu la “fabricanţii de frumuseţe

  1. da…”Morala este simplă”…Astept sa vad frumusetea din mine…cu complexele de rigoare…! Pana atunci ma uit la `The Celestine Prophecy`. „Sa incercam ceva…aseaza-ti degetele asa.Sa luam exemplul plantei….”
    DAAA! pt mine este o revelatie!
    cu racoare….
    V

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s