Maestru în Arta de A Fi

Image

Ne plângem, şi ne tot plângem. Nu avem destui bani. Ne sâcâie un genunchi, un intestin, o ureche. Copiii fac prostii sau de ce nu avem copii. E prea cald. E prea frig. 

Cutia aceea care ne limitează traseul, ca o cursă-labirint pentru şoricei deştepţi de laborator, e formată din propriile noastre dorinţe. Mai exact, dorinţe ale ego-ului inferior, dacă e să fim foarte intelectuali. 

În fond, nici nu are importanţă că sunt de colo sau de dincolo, important e că devenim robii unei construcţii artificiale, pe care o numim stil de viaţă şi la care tragem, ca vitele la jug, fără să ne oprim până nu avem crucea la căpătâi. 

şi tot aşa, din perete în perete, prin Labirint, până ne dă prin cap să vedem că deasupra nu avem pereţi. Nici tavan. Şi începem să ne săltăm din ce în ce mai mult deasupra planului labirintului, până când avem impresia că stăpânim arta noii perspective. Apoi mai vine o Lecţie, care ne păleşte din nou cu dorinţele disperate ale materiei tridimensionale. Îţi spui că eşti om, că asta e, că e o condiţionare. 

Apoi mai prinzi un răsărit de Soare, şi încă unul, şi începi să realizezi că nu, nu e aşa. Că Lecţia te duce mai aproape de măiestrie. Că arta este să te desprinzi. Şi abia când se întâmplă asta, când începi să vezi lucrurile într-un fel mult mai obiectiv, în care înţelegi că eşti un fir de apă într-un mare Fluviu, îţi dai seama că dorinţele tale cele „corecte” sunt cele care curg într-acolo unde se duce acest mare şuvoi. Că există o Ordine în Univers… şi că Arta de A Fi este să te aliniezi cu matematica şi geometria ei perfectă… iar atunci, dacă dorinţele tale cele mici corespund cu simetriile cele mari, ele se vor materializa, ca un cristal care se formează în condiţiile potrivite de temperatură şi concentraţie. 

Şi atunci, rămâne doar să îţi armonizezi gândul şi sufletul cu această curgere luminoasă. Şi viteza ei uriaşă te va purta aproape instantaneu în acea stare ideală pentru ACUM, pe care trebuie să o experimentezi, să te pătrunzi de ea şi să o savurezi, pentru că este victoria ta. A Maestrului. Asta, până la următoarea Lecţie. 

4 comentarii la “Maestru în Arta de A Fi

 1. Buna Andreea,
  Iti scriu acest comentariu pentru ca, incercand sa te gasesc la telefon, am descoperit ca nu mai am nici un numar valabil de-al tau. Ma-s bucura daca ne-am putea auzi si chiar vedea. In ceea ce priveste articolul, trbuie sa-ti marturisesc ca am descoperit ca Maestrul este unul singur, cel al carui nume, in orice imprejurare si in orice formula de adresare, il scriem cu majuscule. Si starea de bucurie, de incredere si speranta sunt cu adevarat consistente. Ti-am trimis o invitatie pe linkedin. Te rog frumos, da-mi un semn, pentru ca mi-e dor sa ne vedem.
  Cu prietenie,
  Emil

 2. Buna ziua.
  V-am descoperit astazi (cat de tarziu totusi) datorita emisiunii de la Antena 2. Sper ca citind postarile dv.sa invat sa ma uit deasupra labirintului. Si nu numai! Sa aveti soare.
  Violeta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s