Modele de leadership

Cu gândul la atributul de formator al liderului, trebuie să descarc o situaţie extrem de grăitoare. Fiul meu se uită la concursul de gătit de pe pro tv. Ideea e interesantă. Decorul e spooky. Nu comentez conceptul.

Comentez, însă, atitudinea. Probabil că scriptul cere să avem un nene bun, un nene mediu şi un nene rău. Ce se întâmplă în platou îmi aminteşte ce se întâmpla pe vremuri, în armata obligatorie: intrai soldat, dacă avea ghinion să fii student mergeai la termen redus şi te frecau ăia de două ori mai rău. Apoi erai promovat şi îi frecai tu pe alţii. Un cerc vicios al chinului, umilinţei şi răzbunării.

Mă uit la atitudinea celor trei bucătari, cărora nu le comentez nici aptitudinile culinare, nici pe cele sociale din afara emisiunii. Şi îmi amintesc de Robert Greenleaf, unul dintre marii revoluţionari ai managementului executiv, fost preşedinte al AT&T, care a formulat conceptul de servant leadership – leadership în slujba celorlalţi. Nu vorbim aici despre despotismul luminat. Vorbim de un leadership etic şi menit să aducă valoare organizaţiei, partenerilor, angajaţilor, clienţilor. Atributele principale enunţate de Greenleaf sunt:

  • responsabilitate pentru angajat: să îl ghideze, să dezvolte un mediu care să faciliteze satisfacţia angajatului.
  • să creeze o organizaţie în care angajaţii sunt încurajaţi să crească şi să aibă o valoare originală.
  • să delege şi să confere autoritate oamenilor.
  • să exprime smerenie
  • să fie autentic
  • să accepte diferenţele ca sursă de dezvoltare
  • să ofere ghidare şi direcţie celorlalţi

Nu înţelegeam de ce mă irită stilul echipei în care aş băga mâna în foc că şi-a băgat dracul codiţa, ca să creeze cele trei tipologii – optimistul, supăratul şi arogantulDupă care am înţeles că producătorii au ales să folosească de dragul audienţei drama competiţiei de tip gladiator şi au scos complet caracterul formator.  O decizie comercială.

Vezi concurenţii cum pleacă înlăcrimaţi şi nu înţeleg, pentru că oamenii au aruncat pe jos mâncarea şi i-au dat afară fără să le explice.  Şi realizezi brusc că lucrul care te deranjează profund în toată schema este lipsa crasă de leadership manifestată de juriu. Cu excepţia celui mai tânăr chef, care nu se sfieşte să zâmbească, să încurajeze, să motiveze corect, să explice şi SĂ DEA DIRECŢIE omului care poate o să mai vrea să gătească şi după ce va fi expulzat de la măreaţa competiţie care va crea un măreţ vătaf de bucătărie, atitudinea de formare este execrabilă. O resimt ca trainer, manager de (mulţi) oameni care a lucrat la toate nivelurile, consultant de management. Cred că este un exemplu teribil de cum funcţionează structurile de putere româneşti, şi de incapabilitate a unei forţe media de a crea valoare bazată pe altceva decât conflict, dramă, injustiţie şi alte chestii de acelaşi gen.

Nu mai vorbesc de valoarea educativă pentru amatorul de gătit. Poate ar vrea şi el să înţeleagă cum se face bine felul ăla de mâncare sofisticat. Dar probabil că targetul ăsta e mult mai „subţire” decât cel hormonal, avid de drame.

Mi-aş dori să îl clonăm pe băiatul ăsta tânăr şi creativ, căruia nu îi pute totul, care tratează oamenii cu respect şi interes, şi care te inspiră să găteşti, nu să laşi cuţitul şi să fugi cât te ţin picioarele. Pentru că arată că îi place mâncarea, pentru că e creativ, jucăuş şi permisiv, pentru că şi noi aveam nevoie de un Jamie Oliver, care a redeschis gustul pentru arta gătitului, pentru mâncarea adevărată şi pentru crearea unei stări de bine din toate punctele de vedere. Sunt sigură că e un chef din echipa căruia pleacă greu oamenii, pentru că arată atributele adevărate de leadership – inspiră, ghidează, încurajează, dezvoltă, nu e arogant, e creativ, deschis la lucruri care încalcă regulile lui de a crea în bucătărie şi dornic să accepte şi alte puncte de vedere.

CEO-i din toată ţara, luaţi aminte. Mare lecţie de management executiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s