social media şi libertate de expresie

Dacă Facebook-ul ar fi existat în 1989, probabil că răzmeriţa română s-ar fi sfârşit fără vărsare de sânge. Probabil că ne-am fi prins mai repede cine minte şi cine confiscă puterea.

În paralel cu oamenii care îşi strigă în stradă frustrarea pentru că aceia pe care i-au ales iau minţit, şi anume i-au minţit grav şi cu neruşinare, pe mediile de informare curge un alt fel de război.

privesc la trei televiziuni, ca să pot avea o imagine cât de cât logică. Fiecare dintre ele ascultă de o altă poruncă politică. Şi realizez că acest lucru se varsă şi în Facebook, locul unde noi facem mesajul. O fotografie bună, de jurnalist vizual adevărat, este tăvălită în răspunsurile violente şi extrem de agramate ale maselor largi, populare.

FAcebookul e o şansă. Fără facebook probabil că nu am fi câştigat, noi, românii, palida victorie a retragerii unui proiect de lege care altfel ne-ar fi intrat, cu sugiţuri, pe gâtul nostru cel strâmt. Pentru libertatea asta de exprimare s-a murit în 1989. Poate ar fi timpul să privim cu luciditate dacă satisfacţiile noastre imediate servesc amărâtul de popor român pe termen lung. Ca să nu mai avem jurnalişti loviţi cu pietre, iar hăndrălăii care-şi varsă testosteronul pe stradă după ce nu a mai încăput pe stadion să se ducă acolo unde le e locul. La muncă.

Un comentariu la “social media şi libertate de expresie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s