cercuri care se închid

Vine o vreme, vine o toamnă când te apuci să cureţi grădina ta interioară de uscături. Sau, dacă nu ai făcut-o până acum, ar trebui să te apuci.  Ca să îţi aminteşti, se întâmplă cururi ieşite din comun: ceasul arată 1.01 sau 13.13, în vise se întorc cei cu care nu ţi-ai încheiat cum se cuvine relaţiile, la televizor curg reportaje cu locuri care te-au marcat.

Nimic mai simplu. Iei măturica şi te apuci de câte o relaţie. Îţi aminteşti ce ţi-a dăruit relaţia aceea. Îţi aminteşti ce te-a învăţat. ÎŢi aminteşti de lucrurile surprinzătoare… sau dureroase .  Cu măturica ta de bunătate şi lumină în mânuţa dominantă, cureţi toate reziduurile – resentimente, furie, ură, tristeţe şi îi mulţumeşti acelei persoane pentru urma pe care a lăsat-o în viaţa ta, pentru dramul de evoluţie pe care ţi l-a oferit. Te gândeşti „de bine” la acea persoană. O rogi să te ierte pentru tot ce i-ai făcut rău. Faci tot posibilul să îţi neutralizezi senzaţiile referitoare la sentimentele, scuzele, reparaţiile pe care crezi tu că ţi le datorează. Nu îţi datorează nimic, nu îi datorezi nimic. E ca o mare care se linişteşte într-un apus şi capătă consistenţa aceea de lac uleios pe care o iubim atât de mult, şi pe care o vezi în serile calme.

Iar apoi te setezi ca data viitoare când în mintea ta curg vise în care crezi că v-aţi reîntâlnit, iar pe ecranul televizorului,la 18.18, vezi reportajul despre locurile care v-au marcat relaţia (ce ciudat, toate într-unul singur) să nu mai simţi durerea, ci doar recunoştinţa pentru cele ce s-au întâmplat.

Iar mâine te poţi apuca de vindecarea următoarei relaţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s