a te lăsa să.

Soarta îţi scoate în cale oamenii pe care trebuie să îi întâlneşti.  În jurul unei cafele cu aură roz şi mov, la Muzeul Ţăranului Român, azi, zi de târg, dezbăteam felul încare suntem progresiv încuiaţi, dresaţi şi limitaţi ce felul în care am fost învăţaţi să ne criticăm, să ne considerăm total imperfecţi, până la limita inacceptabilului.

M-am gândit la cel puţin trei persoane care mi-au călcat pragul „biroului” de consultanţă în ultimele două săptămâni, aşa că iată predica pentru aceşoameni, dar şi pentru cei care ar putea să o utilizeze :D.

Deşi ne place să considerăm că stăpânim aspectele nestăpânibile ale sufletului şi emoţiilor, de fiecare dată când cineva cu ştiinţă încearcă doar puţin să zgârie sub cojiţa unei cicatrici pe care o declarăm deplin vindecată, de acolo iese mirosul acid al traumei, împreună cu valuri-valuri de frică, respingere, blocaje şi alte asemenea minunăţii.

Problema cea mare, când vrei să te apuci de curăţat răni emoţionale, este să apeşi pe butonul acela care închide partea stângă a creierului. Închide procesul de analiză, socotelile, gândirea raţională, şi să îţi permiţi nişte lucruri. Primul, şi cel mai important, este să accepţi că nu trebuie să ai dreptate.  Că  nu trebuie să deţii controlul. Şi să laşi să se strecoare firişorul acela subţire de  „fie ce-o fi”, care te desparte uşurel de ego-ul acela obsedat de conducere şi de a stăpâni totul.

Iar firul acela subţire se transformă într-un mare şuvoi de miere, care curge, cald, până n inimă, şi acolo începe să se deschidă fereastra către tine. Din acel punct nu se mai poate întâmpla nimic rău, din punct de vedere al procesului de vindecare personală. Ceea ce trebuie ţinut minte, aşadar, este un singur lucru: să îţi permiţi acel început. Să explorezi partea aceea din Tine pe care ai încuiat-o cu atâta străşnicie, pentru că, zici tu, trebuie să.  Nu trebuie să. Secretul e doar să îţi dai voie să.

Să te laşi să.

Dacă metoda parte interesantă, vă asigur că o putem încerca împreună.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s