ghicitul în coş, un obicei de cercetare anecdotică

Bineînţeles că sunt cu ochii după clienţi, chiar dacă scopul vizitei în vreo locaţie de retail este aprovizionarea pe persoană fizică :))

Aseară, fermecători, doi tineri în faţa mea, la casă. Coşul, plin cu sticle de Lacrima lui Ovidiu, vreo cinci la număr, o Zaraza şi multă ciocolată şi biscuiţi cu ciocolată, plus două cutii de oops. Nu că am o imaginaţie perversă, dar, zău aşa, ce făceau băieţii ăştia cu băuturi dulci, ciocolată şi prezervative? Pe de altă parte, coşul ăsta de cumpărături ilustrează exact produsele care aveau creştere pozitivă în plin an de criză în america.

Azi dimineaţă. Domnişoară, smart casual, geantă Prada, bicicletă de 1000 de euro, îşi ia o cafea de la Starbucks şi un sandvici mare, mare, ditamai ciabatta dublă, de la be nat.

Nu că aş fi cârcotaşă, doamnă, dar la sandvici fără e-uri ar merge o cafea fără e-uri. Sigur, motivaţia ei nu este să mănânce natural, ci să fie cool. şi este.

Ultima ispravă. Două cucoane, una îmbrăcată de biz (like high business), cealaltă probabil lucrând la stat, îşi încurcă coşurile. Mă uit la coşuri. EXACT aceleaşi categorii de produs, dar cea de business cumpăra cu un nivel de preţ mai sus decât doamna funcţionară. Ce conţinea coşul lor de aseară: salată, pâine, caşcaval, fructe (căpşuni vs mere), un mezel (crud uscat vs fiert afumat) şi detergent… cool, nu?

Şi total contrar trendului pe care îl vedem acum: produsele de sus vor din piaţa low value. Produsele ieftinuţe vor să ia clienţi superiori. mercedes face gărgăriţe. Fiatul e grande. Trăiască, totuşi, segmentarea :D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s