Revelionul la români. Dialog alemand.

Amicul meu, Harry, comenta de dimineaţă, cu pleoapa lipită de ceaşca de cafea şi deştele de la picioare fluturând în papuci, despre faptul că românii ar trebui informaţi că petrecerea e cu mâncare. Oferind alternativa lui de ciorbă de varză la meniul sofisticat-pisicol-sud-est-asiatic conceput de consoartă, cerea comunicări clare către musfiri: să vină nemâncaţi!

Aici începe dialogul intercultural. Păi cum să aibă românul o petrecere fără mâncare. Petrecere cu mâncare e un pleonasm, frate, şi dacă e vreo ocazie, apăi trebuie să fie mâncare la greeeeeu! Aici îmi creşte brusc interesul faţă de occident: ăştia sunt în stare de organizări din alea triste, fără beutură şi crăpelniţă??? Păi şi care mai e haiul? Mai ales de Sărbători, cu S mare.

Revelionul la români începe de prin octombrie, când auzi, din ce în ce mai insistent, întrebarea: ce faci (sau ce facem) de REvelion? Se organizează haite structurate, care se năpustesc în fiece cabană şi hotel de la munte, din Austria, din Bali.

De dimineaţă, în Metro, era spectacol. La nouă se terminaseră creveţii. Toţi nenii cu un fel sau alt fel de restaurante dăduseră buzna să cumpere prospătură. Dar – mai ales –  înseamnă  maximum de chin pentru cei ce lucrează în saloanele de coafură, cu toate cocoanele pe care le apucă brusc tunsul, vopsitul şi făcutul de copiţele la mânuţe şi picioruţe. Şi trecerea de la sarma la curcan, de la ţuică la şampanie, de la cuşmă de Moş Crăciun la rochia de seară. Iar mâine dimineaţă, ciorbă de potroace. Şi Da Capo. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.

Un comentariu la “Revelionul la români. Dialog alemand.

  1. Ceea ce va doresc si dumneavoastra! 😀

    Din Sighii, inima, ficatii si creierii Transilvaniei un strasnic si calduros LA MULTI ANI! 🙂

    Petrecere frumoasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s