comori Navajo

” A nickel for your thought”, spune americanul, când vrea să te întrebe la ce te gândeşti. Lucrâd să pregătesc seminarul de joi, a venit gândul de cinci penny.

Simpli băieţi, indienii ăştia. cum trăiau ei în corturi şi vânau bizonul. Cum făceau ei focul, ca nişte barbari, şi dansau împrejur.

Dar, mai ales, ce desenau ei pe nisip. Şi, mai interesant, ia uite, domule, cum seamănă cu ce desenează tibetanii din nisip. Dincolo de aparenţe, descoperi o lume plină de simboluri, chei care deschid lacătele uşilor schimbării.

Pe cântăreţul punk din poză l-am numit,  la început, omul cu fluierul. Ştiam că îmi place. nu ştiam de ce. Indianca din magazin, însă, da.  Am întâlnit, mai târziu, un alter ego al cântăreţului din Flaut, am aflat şi numele, Kokopelli.

Omuleţul ăsta ciudat şi un pic prea tapat pentru zilele noastre cântă Schimbarea. Încearcă să printezi imaginea, la dimensiunile unei poze de paşaport, şi să o porţi cu tine. Durează maximum o lună până la prima schimbare relevantă. Şi aici nu vorbesc de o canadiană nouă.

Atâtea lucruri magice şi misterioase se ascund în spatele unei aparenţe lipsite de mărire. Vânzătoarea din magazin ar putea fi fiica unui şef de trib. Sigur, conduce un Chevy din ’70 toamna. Dar câte minuni are în mesa ei cu pietre ale puterii.  Ce vreau să spun e că sunt două lucruri pe care le ignorăm şi le călcăm zilnic în picioare în loc să le cultivăm, ca nişte fermieri ceva mai pricepuţi: potenţialul şi schimbarea. Când ai reflectat, serios la ele? Când le-ai invitat să vină în viaţa ta? Când le-ai privit altfel decât cu rezervă sau cu teamă? Când le-ai valorificat?

Sigur, principii, generalităţi. Să trecem la concret. Care e lucrul de care îţi e cel mai teamă? Dacă schimbarea ar aduce acest lucru în viaţa ta, ce ai face? un plan concret. Acum, că ai făcut planul de rezervă, şi ştii că acel ceva nu te va ucide, ci te va obliga să evoluezi, cum te simţi? Parcă e puţin mai acceptabil, nu?

Am o prietenă care şi-a intitulat blogul Reţetar împotriva fricii. Frică ne e de ce nu ştim. Cheamă schimbarea în viaţa ta, şi dacă valul vine şi cu ceva buturugi şi noroaie, pregăteşte-ţi costumul impermeabil ca să treci şi de testul ăsta şi să îţi afli adevăratul potenţial.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s