sifilis, rumpelstiltschen şi Harley Davidson

Neîndoielnic, Viena ascunde multe surprize.

Pleci, ca omul, la Schonbrunn, ca să culturalizezi odrasla. Nimereşti o trăsură cu un vizitiu mucalit, care face tot felul de poante în timp ce înconjoară grădina uriaşă a castelului. Caii, spune el, sunt obosiţi, pentru că nu au dormit azi noapte. O partidă de poker…

Apoi cobori pe jos până la dunăre. O combinaţie de metrou şi autobuz preaplin te revarsă în Grinzing. Aici e vară târzie, în nişte conifere necunoscute se coc fructe dulci, iar pe mesele bombardate de castane căzătoare se răsfaţă mustul.

Tramvaiul te duce până în centru, o iei razna pe străzi şi găseşti, în ordine, muzeul de grozăvii al facultăţii de medicină, unde până şi studentul care vinde bilete, viitor anatomopatolog, poartă cercei peste tot şi e fardat cu dungi groase, albastre pe pleoape, iar în celulele funestei clădiri circulare vezi tot felul de ulceraţii, membre chircite şi furuncule sifilitice.

Fugi de instituţia măcelăririi oficiale a oamenilor şi dai peste o prăvălie în care s-au revărsat toate comorile spiriduşilor. Clopoţei, spirale chi, jucării din lemn, magneţi şi câte şi mai câte. Cei de acasă vor avea parte – iar – de cadouri ţicnite.

Cobori spre Primărie. Piaţa din faţă e invadată de băieţi răi, cu plete şi motoare. Harley Davidson e în turneu. La asta, ca să fie cocktailul Babilon complet, se adaugă o cină la un restaurant portughez, cu o tonă de scoici fierte savant în vin cu ierburi, şi o shisha la naiba-n praznic, într-un loc pe care doar un împătimit şi l-ar fi putut aminti.

E Viena, aproape miezul nopţii şi e lună plină.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s