vienna is full,

zise recepţionerul de la Ibis când am încercat să prelungesc rezervarea de o zi făcută prin internet. Nu-i nimic, şi-aşa eraţi scumpi. Şi, pe deasupra, şi zgomotoşi. După raidul de aseară din Prater, am adormit şi noi ca oamenii şi la cinci şi ceva îmi sună mesageria. Apoi la şase jumate sună ceasul, am uitat să scot alarma. În final, la şapte cinzeşcinci sună frezele şi burghiele ramştainilor care s-au apucat, demenţi, să găurească tot ce mişcă.

Pensiunea recomandată de un pretin e plină şi ea. Ieri, într-o clipă de inspiraţie genială, am dat un search pe net şi am găsit un nene care ne închiriază o garsonieră în viena aia adevărată, la jumate din preţul lui ibis. Pace vouă. Am plătit ieri aconto şi azi, când ne-a dat „cheile”, diferenţa, Cheia e un mic cip care seamănă cu o baterie de-aia mică, tip pastilă, Cu ea deschizi jos, la intrare, la uşa garsonierei şi la maşina de spălat.  În garsonieră, o plită ceramică, un frigider şi un set complet de văsuce completeză ceea ce deja aşteptai de la un hotel.  Deschizi geamul şi auzi oraşul şi, deodată, spargi bula aceea de separaţie în care locuiai, turist într-o metropolă, asculţi şi miroşi toamna de afară, lumea e vie.

Andrei fuge la colţ să ia un suc şi detergent, ca să ne spălăm lucrurile, iar eu stau într-o fericire contemplativă. Nu, nu ne-a tras nimeni pe sfoară. Da, e de două ori mai bine ca la ibis, suntem la o staţie de gară. Plecăm repejor, să ne plimbăm pe Maria Hilferstrasse.  Viena e din ce în ce mai gustoasă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s