comunicare outdoor de criză

Unul dintre miturile dragi nouă e să nu foloseşti negaţia în comunicarea „mare”.
Fireşte că la primul semafor de la intrarea în Sibiu nu poţi să nu remarci (iată câte nu-uri) un ditamai billboardul în care primul cuvânt care se detaşează este NU.

Vorbim de execuţiile tipic amatoare, cu un milion de elemente care înghesuie până la dizolvare mesajele, Ultima creaţie de acest nivel era cam acum vreo doi ani, la Metro, un landscape frumos, plin de nişte rafturi pe care scria o nuvelă,nu un text. Realizat de nişte începători transformaţi brusc în mică agenţie, nu spun mai mult.

De parcă acel NU, care în situaţia de faţă respectă întru totul regula cărţii, arată de parcă ar spune NU CONSUMA CARNE, nu era de ajuns 😀 , mai avem un cuvânt minunat, CRIZĂ. Probabil acţionarul a dat indicaţie şi cineva a executat, conştiincios.

Pe exemplul din imagine apare şi celebrul „fă sigla mai mare”, şi – în general – cam tot zarzavatul care s-ar putea pune într-o imagine. Noroc că ţine mult semaforul, pentru că abia am reuşit, cu ochiul antrenat, să văd despre ce e vorba.

Cum aş fi făcut eu comunicarea? Ok, dacă clientul îşi vrea carnea,  bine, carnea, foto de studio, pe background omogen care să îmi permită să scriu, cu galben, că e culoare de ieftin, un frumos mesaj de genul „cheltuieşti la fel de puţin” sau „orice altceva care să sugereze că e mai bine acolo decât dincolo”.  Nu ştiu dacă oamenii ăştia s-au hotărât unde trebuie să stea sigla lor, care conţine, şi ea, mult prea multe elemente şi ar necesita o curăţenie generală, dar aşa o gogoşică ar arăta mai bine ca semnătură, în colţul din dreapta jos, astfel încât să nu şadă ca bulgărele de sare deasupra capului privitorului.

Spor la treabă, dragi colegi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s