Romeo v 2.0, cu muc de ţigară şi mobil

e două dimineaţa  şi cetatea de ev mediu construită în centrul Sibiului a adormit.

după fastuoasele cortegii cu breslele adunate din casele breslelor şi plimbate prin târg, cu prinţul şi prinţesa de rigoare în capul cortegiului, un Romeo de ocazie, cu obligatorie mantie de catifea neagră şi părul frumos prins cu o bentiţă cu fir de aur, fuma un chiştoc vorbind la mobil.

Prezentul a năvălit înapoi în trecut, noi, breasla magilor, am învăluit realitatea în mister, cele două straturi de timp s-au amestecat şi, iată, festivalul medieval de la Sibiu, ne-a făcut pe toţi, pentru scurt timp, fii de breaslă sau admiratori temporari.

frumos, bine făcut, aterizat la timpul cuvenit, îndărătul acesta ne-a făcut cel mai mare cadou: ne-a permis să ne jucăm de-a prinţii, prinţesele, zânele, magicienii, breslaşii. Eu zic că a meritat. Şi mă mai gândesc ce groaznic e să organizezi aşa un balaur cu o mie de cozi, care, pe deasupra, îţi şi mai alunecă din mână pentru că e dat cu săpun.

Aşadar, taximetriştii au dus acasă nobili şi şerbi, beţi sau treji, iar mie îmi rămâne doar să fac un duş şi să mă pregătesc să întâmpin mâine lumea cu leacurile din cristale. Dulce târg medieval.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s