Dă, Doamne, copywriteri culți…

M-a uimit de multe ori pojghița foarte subțire de cunoștințe în copywriting. Se cheamă limba română și nu, nu e vorba neapărat de grămakică, ci mai degrabă de ușurința jongleriei cu Cuvintele, atunci când ai o ditamai cămara plină cu ele și poți să le alegi, mai dulci, mai acre sau mai sărate, după gust.

Uimire maximă când primesc o invitație de la o gașcă de Litere, coagulată într-un complot numit Madvertising, care vor să vorbim despre publicitatea de început de secol.

Pun mâna, cercetez, concep, expulzez și prezint în fața unei preacinstite adunări presărate, ici-colo, cu îmbrăcăminte de epocă și dominată,de un ziar de la 1913 toamna, expus ca un motto tăcut. Oameni cu fruntea mai înaltă decât media au organizat un event de la care mulți BTL-iști ar putea lua notițe. Au strâns 200 de oameni numai pe comunicare electronică, fără să menționeze cine, ce vorbește. Au intermezzo de pian și chitară, am ascultat chiar Zaraza. La jumătatea drumului între performing arts și conferință clasică, adunătura de la Casa Universitarilor (ce clădire șarmantă și plină de fantome) bate filmul.

Pentru amuzament, după ce am ascultat o extrem de documentată analiză de content, stil, aspect, făcută de copiii ăștia inimoși, o istorie drăguță despre CEC, ceva despre comunicare și relații publice pentru Universitatea București și o poveste despre mărcile mai mult sau mai puțin românești de la Sorin Psatta, am avut noroc să nu fi prezentat nimeni reclamele după care am săpat și pe care le-am pus față în față cu clonele lor de mileniu 3:
Pe scurt, dacă ar fi să recapitulăm ca la școală… copywriteri autosuficienți, temeți-vă. Următorul val se apropie și pare să aibă dimensiuni de tsunami. Chiar dacă poartă joben, redingotă și bentița de 1920 pe frunte!

3 comentarii la “Dă, Doamne, copywriteri culți…

  1. Pingback: Tweets that mention Dă, Doamne, copywriteri culți… « Pisicka's Book of Marketing -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s