substituţia competenţei

Românii au descoperit, se pare, şi substitutul pentru doctor. Pentru că tot ne pricepeam cu toţii la politică, fotbal şi femei, s-a mai inventat un domeniu în care nu mai ajung sfaturile coanei Aurica de la doi. Acum avem un tătuţ mult mai mare. Şi, se pare, cu autoritate maximă în domeniul audiovizualului.

Fiindcă noi, toţi, suntem nişte cretini născuţi în şanţ, care n-au habar de lifestyle, trebuie să ascultăm remarcile înţelepte ale eminenţei medicale, care ne spune kestii de genul mănâncă fructe. Luaţi cu fructe, diabeticilor. Luaţi-o la goană, cardiacilor. Şi, în general, ascultaţi de tătuca. Într-o ţară ca America, nimeni nu are curaj să facă aşa recomandări, pentru că s-ar trezi cu un noian de procese. La noi, poate e o alternativă la plata CAS-ului, de vreme ce primim aşa indicaţii clare şi preţioase.

Dacă înţeleg cum entuziasmul a purtat celebrul Consiliu de la indicaţia clară antitabac şi antialcool după calupurile de reclamă care trimiteau la asemenea produse, nu pricep cum întregul corp medical trebuie să suporte infamia semidoctă a unor recomandări care nu au ce căuta nici în cărţile de popularizare a ştiinţei. Suntem trataţi ca nişte viermi anencefalici şi încep să mă întreb dacă în cursul evoluţiei genetice sub deviza  „capul plecat sabia nu-l taie” nu ne-a curs, cumva, creierul pe nas.

acesta, conform regulilor utilizate de organele mai sus specificate, este un pamflet 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s