walk the talk

Americanii, practici ca întotdeauna, au o zisă care identifică destul de clar valori. Walk the Talk. Mai pe limba noastră, asta înseamnă să faci ceea ce predici. E normal ca o civilizaţie pragmatică să îi preţuiască pe cei care modelează comportamente după exemplul personal. La noi… în general, aceşti walk-the-talke-eri sunt modeşti. Nu apar nici la ştiri, nici la emisiunile de şanţ. Îşi fac treaba, fac bani, sunt respectaţi.

Am purtat multe brăţări de plastic colorat, pe la concerte şi evenimente, dar pe niciuna nu scria vorbitor. Aseară, băieţii de la Leaders m-au ştampilat cu un titlu care, dacă e să e gândim mai bine, mi se potriveşte. Probabil că erau mulţi alţii mai potriviţi decât mine să vorbească. Aşa că titlul e cu atât mai măgulitor.

La zece ani de la primele nebunii ONG, o trupă mică de tineri a reuşit să stabilească un curent în societate, vorbind despre leadership adevărat.  Am avut privilegiul să întâlnesc aseară oameni care sprijină şi ei, fiecare cum poate, programul. David Neacşu, pe care îl admir de mult, pentru acelaşi tip de nebunie inspirată care mă animă. Radu Ghenea, probabil cel mai creativ antreprenor. Principele Radu, pentru că a ales ca un reprezentant al Casei Regale să reinventeze modelul de conducător. Şi lista poate continua, cu nenumărate exemple.

Însă victoria e a lor, a celor de la Leaders, fiindcă au plecat de la zero şi au ajuns să strângă elite de business şi performeri sociali sau politici în jurul unei idei în care au crezut şi pentru care s-au luptat ca nişte câini, uneori, când nu aveau bani, nu aveau parteneri, nu aveau.

Ceea ce demonstrează încă o dată că, dacă ai o idee bună şi crezi în ea, mai devreme sau mai târziu ajungi să o sărbătoreşti cu şampanie. Şi, la cât sunt de îndârjiţi, chiar cred că peste încă cinci ani vor putea virusa şi Casa Poporului cu lideri adevăraţi, nu de mucava.

Nu îmi rămâne decât să le spun La Mulţi Ani şi să mărturisesc că îi îndrăgesc tare, tare mult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s