Cărări, tovarăşi şi revelaţii

Aseară, cineva îmi spunea că a renunţat să îşi mai sărbătorească ziua. Mi se pare ciudat, pentru că fiecare aniversare e un prag, şi dacă eşti atent la lucrurile care se schimbă, subtil, în tine îţi dai seama că e o zi specială. Măcar lucrul ăsta ar trebui sărbătorit, dacă nu altceva.

Sau faptul că ai o grămadă de prieteni buni care vin şi se aşează fiecare pe unde se poate, la o bucată de pâine cu ceva şi un pahar de altceva. Sunt prietenii care nu te lasă să te deprimi, care, împreună cu o dimineaţă surâzătoare, semne de dincolo şi apeluri îndepărtate în spaţiu sau timp, îţi reamintesc că ai lăsat un semn bun în vieţile lor, că se bazează pe tine ori, pur şi simplu, că te iubesc. 

E o mică avere imaterială pe care o trecem cu vederea de foarte multe ori – concentraţi pe ceea ce avem de făcut, pe ceea ce ne împiedică, pe prostii, în definitiv – şi de care e reconfortant să îţi aminteşti, măcar din când în când. Cred că o campanie de îmbrăţişări adevărate, care să împartă o fărâmă de iubire, poate topi nu numai tristeţea, ci şi zăpada de afară. E primul an în care văd zăpada de ziua mea. Dar… Hei, e soare.

Şi, în fine, uneori cre că e important ca trenul să îşi amintească în ce staţie a oprit, care e destinaţia şi ce urmează. Concentrarea pe scop îţi oferă mult mai multă precizie când ai de decis pe ce linie o apuci şi ce macaz schimbi. Ştiu cum va continua viaţa mea şi mulţumesc pentru tot ajutorul pe care l-am primit şi îl voi primi ca aceste lucruri să se întâmple. Pentru prima dată, mă opresc, respir, cer iertare celor cărora le-am făcut rău, redau libertatea celor pe care i-am legat, cu fire invizibile şi asta,  într-un fel inexplicabil, devine o permisiune şi o împuternicire pentru ceea ce urmează.  Fiindcă în acelaşi mod profund, de dincolo de raţiune şi conştient, ştiu exact ce am de făcut.

Pentru început, îmi întind mâinile mari, de lumină, ca să îi pot cuprinde pe toţi cei despre care am vorbit şi să îi strâng tare, tare în braţe ca să le pot spune că îi iubesc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s