cardul, cardul, bată-l vina

Am carduri la mai multe bănci. Una dintre ele mi-a propus un  pachet gold, pe care l-am acceptat, pentru că vine cu avantaje suplimentare. Am deschis cardurile gold şi le-am închis pe cel vechi, vechi, primul meu card, şi cel cu Nadia. De ce l-am închis pe cel cu Nadia, deşi era frumos şi toţi vânzătorii din vest se uitau la el ca la un bibelou?… simplu. Pentru că percepea comisioane la plăţi în străinătate, şi pentru că nu am văzut nici o campanie interesantă care să susţină cardul.

În schimb, folosesc până la distrugerea benzii magnetice bonus cardul cobranded cu Sensiblu. Îmi dă puncte, îmi trimite oferte la fiecare extras de cont, îmi dă mesaje când apare un partener nou sau o ofertă nouă şi, başca, azi m-au sunat să mă întrebe ce părere am de produs. Fireşte că am avut o părere, se mai pot diversifica şi campaniile, dar – oricum, nivelul de activitate pentru susţinerea cardului e incomparabil mai mare şi mai de calitate, pentru că ţine seama de profilul clientului.

Aşadar, frumos cardul cu Nadia, mândru product managerul care l-a lăsat să se ofilească, încet, fără nicio susţinere de marketing. Nu îmi place punct card, mie îmi plăcea cardul cu Nadia. Dacă nu avea plan de susţinere ulterioară, de ce s-a lansat? Câţi clienţi inactivi or fi, la ora asta, pe pachetul de carduri cu Nadia, Ilie şi Hagi?… Mai ales într-un domeniu activ cum e bankingul, trebuie susţinere, pe atributul care ţi-a făcut produsul atractiv pentru client (Doamne, ce-aş mai fi continuat cu campanii de lifestyle) şi completare pe atributele care îl pun în dezavantaj competititiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s