o oră de la Budapesta la Bucureşti, o oră şi jumătate de la aeroport până acasă

Mi-aş dori ca măcar o dată, când revin în ţară, să mă bucur mai mult de cinci minute. Să nu mă apuce sila, disperarea, furia şi neputinţa. Cum se poate să faci o oră între Budapesta şi Bucureşti şi apoi să stai blocat într-o nenorocită de intersecţie pentru că şoferul de autobuz care face stânga de la Ikea preferă să blocheze intersecţia când ar fi putut să te lase să faci şi tu la stânga – unde nu e niciun blocaj. Poliţia, pe motoare, lunecă poetic prin coadă într-o nepăsare totală.secvenţă de lucru în accepţiune normală

De făcut şi refăcut drumuri, se întâmplă şi la Budapesta. Numai că acolo este interesant să vezi cum în faţă e decupatorul de asfalt, în urma lui camioanele varsă nisip galben ca un cozonac, vin compactoarele şi în spate e cisterna cu smoală şi automatul de asfalt. La noi durează luni de zile să facă o stradă, inevitabil început cu refacerea bordurii, să o ia naiba, după care suferi de rupi (la propriu, articulaţii şi sisteme de direcţie) şi pe urmă vine prima zăpadă şi o luăm da capo.

IMG_0018

Un Bucureşti peticit, sordid, mirosind a tutun, alcool ieftin, transpiraţie şi sărăcie, pe lângă care vâjâie Q7-urile şi X6-urile, de preferinţă conduse de domnişoare plictisite, frecând guma în silicon, hyaluron şi contemplând vreo crăpătură minusculă în gelul UV aşezat nefiresc pe unghiile de o formă la fel de nefirească.

Pentru a mia oară, te întrebi ce cauţi aici, apoi îl citeşti pe Chilian, povestind cum e umilit un român care luptă pentru adevăr, şi cum e escamotat în media adevărul, ca să facă loc ştirilor despre testicule tăiate. Mare ar trebui să fie oceanul de spiritualitate din care să vină acel tsunami care să spele şi să înnoiască ceea ce a mai rămas din duhul poporului român.

De pisicka Publicat în opinii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s