oameni cu altfel de ochi

se pare ca functioneaza O lansare de carte audio mă aduce într-o felie socială tare dragă.  Sunt oamenii care citesc. Unii au haine cumpărate, evident, de la chinezi sau la mâna a doua, dar au venit pentru cărţi.

doamna profesoară, tânără.  cu un bebe în buzunăraşul de cangur.

doamna profesoară universitară. aproape de pensie. cu bufeurile evidente şi fusta de bumbac, subţire, indian, cară sacoşa grea, cu prăzi.

băieţi tineri cu look deştept.

Marius Vintilă, mai şarmant decât pe sticlă, povesteşte cum a renunţat la ţigară. Doamna farmacistă, fumătoare, spune că ne străduim să facem ceva ca oamenii să se lase de fumat.

apoi, pe doamna farmacistă o strâng pantofii frumoşi, eleganţi, asaltează vocea cărţii, sare în maşina omului pe nepusă masă şi îl roagă pe proaspătul convertit, în ordine, să o ducă până la locul în care parcase, blondă şi suavă, lângă toţi grangurii de la Pullman, maşina 😀 iar apoi saă îi spună dacă e suficient să asculte audiobookul.

Eu cred că nu e suficient, pentru că trebuie, mai întâi, să vrei. Marius a scăpat repede de neaşteptata corvoadă şi – probabil – o va uita până relansăm cartea, pentru păcătoşii întorşi din concediu. În spatele nostru, zumzăitul pe care îl regret şi din care am plecat, ca un hoţ, cumpărând în fugă un album de simboluri sacre, ghidul de mitocănie urbană, toţi Eliazii împrumutaţi care nu s-au mai întors (doar Şarpele îmi mai lipseşte) şi încă nişte bunătăţi 🙂

Mă duc să strâng băgăjelul şi să plec ca să văd, pe viu, nopţile de Sânziene.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s