icoana, cardul şi iepuraşul

e tânără, solidă, a făcut sport şi are tendinţa aia de a se îngrăşa în partea de jos a corpului. Bine îmbrăcată, a scos din coş patru sticle de bacardi breezer, două de suc proaspăt de portocale şi opt cutii de cremă de zahăr ars.

scoate, cu manichiura de weekend proaspăt făcută, un imens portofel de piele din geanta supradimensionată, îl deschide şi îi citeşti viaţa. O parte are o icoană, nici o poză de copil, niciuna de bărbat. Cealaltă are patru carduri de pe la felurite bănci. Niciunul gold.

Ridic ochii să îi văd privirea, îşi aşează după ureche o şuviţă de păr vopsit negru, care o dezavantajează şi o îmbătrâneşte, şi semnează sumar chitanţa, după ce a dezvelit o ureche drăguţă, ornată cu un cercel playboy, dintr-un metal la fel de comun ca brăţara, finuţă însă ieftină.

O femeie singură, care îşi aşteaptă prietenele la bârfă. Aş îmbrăca-o într-o rochie verde, fluidă, cu sandale romane, care să îi legene mersul şi şoldurile abundente, aş parfuma-o cu iris şi aş arunca portofelul, brăţara şi cerceii. Un pouch de mărgele ar fi mers minunat cu unghiile lungi, frumoase, ale mâinii nervoase.

Un comentariu la “icoana, cardul şi iepuraşul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s