din cutia cu insecte

Scriam, acum vreo două luni, despre câteva portrete interesante de personaje. Din weekendul încărcat de nebuneală, semnificaţii şi tranziţii, am ales trei.

Magiciana

magiciana Ştie când e noapte cu lună plină, pentru că nu doarme. La uşa ei se adună cele vechi şi cele noi, iar uneori îi e greu să decidă pe cine lasă înăuntru. 

Se îmbracă în straie amintind de timpul ultimei sale vieţi. Cămaşa antică, sau corsetul medieval, sau djellaba care flutura pe dune. Are legături neştiute cu un trecut pe care nu şi-l mai aminteşte (deocamdată), înclinare spre cele oculte şi ochi pătrunzători.

A ajuns să se poată asculta, din acea margine de conştiinţă de unde vin şoaptele adevărate, şi nu îî pasă că lumea o crede ciudată, sau mistică. Poate să îi ajute pe alţii, dar pentru ea însăşi nu are cum face nimic. Aşteaptă să îi sosească maestrul, zâna bună, dezlegarea sau soarta, iar între timp ascultă, vede, spune ce crede şi puţini p înţeleg.

Unii o cred puţin autistă,alţii o angajează în joburi de hr sau cusomer service pentru abilităţile extraordinare de a interacţiona cu alţii. Nu îi place să conducă, dar o face bine, mai ales neformal, când este în grupuri de prieteni sau colegi.

Îmbracă nonşalant negru şi culori de pământ, sau albastru şi alb, sau roşu, după elementul care îi atârnă la capătul celălalt al cosmosului natal.  Se întreabă unde sunt ceilalţi, care trec pe lângă ea şi îi împrumută câte o fărâmă de har, să o ajute la trecerea din Marea TRansformare.

Vorba ei îţi face bine, atingerea te vindecă, îmbrăţişarea se pierde în şirul nenumiţilor nechemaţi care nu ştiu să înţeleagă cât de adânc e sufletul pe care ei îl citesc doar pe coajă.  Iar restul e adâncit în ceaţa aurie care o înconjoară, cocon de lumină moale şi dulce şi blândă ca raza de soare din camera prăfoasă, în care dănţuiesc firele de praf, zânele şi spiriduşii.

Lucifericul

Frumos, atrăgător îtr-un fel puternic şi ciudat.  Ciudat de conştient de propria atracţie, o exerciă cu un fel de satisfacţie aproape la fel de intensă ca aceea pe care o resimte când poate să exercite autoritatea just like that. Pentru că. Nu dă doi bani pe ceilalţi, face doar ce vrea, dispune în mod arbitrar şi aproape nefiresc de vieţile lor, îi suceşte şi îi învârteşte demonstrând, iar şi iar, cât de stăpân le este.

ludo

În fapt, se luptă cu o umbră mai mare decât el însuşi, de sub a cărei dominaţie îl poate scoate ruga intensă a celorlalţi, iubirea adevărată şi mila îngerului. Pe care i le dorim. Până atunci, umbra  se hrăneşte cu fiecare fărâmă de ură, invidie, aroganţă, gelozie, posesivitate pe care el le nutreşte. În frumuseţea sa, e singur, temător ca un băieţel încuiat în pivniţă şi nesigur pe pasul următor din vârful castelului de cărţi de joc pe care singur l-a construit. 

...

Pace lui, pace nouă.

 

 

 

Neguţătorul de cristale

Îmbrăcat în haine din fire naturale, de culori ale pământului, îşi joacă rolul social  într-o piaţă pestriţă, lângă comerciantul de jucării chinezeşti şi ţiganca vânzătoare de bijoux ciocănite de ţigan, din alpaca. Face necesarul misionariat pentru micile bucăţele vibrante de energie minerală, curate şi tăcute, celor care vor podoabe, care se plictisesc, te recunoaşte când te-ai oprit, strigat de o piatră. cr merch

Îţi împărtăşeşte mirarea când te vezi alegând altceva decât de obicei, îţi dă cartea, să vezi ce ai primit, da, e de pe spira următoare, apoi îţi face cadou ce vrei de pe masa încărcată de pietre de toate felurile, sticlă fără valoare, bijuterii şi lucruri i nutile.

te simţi privilegiat că ai fost primit într-un spaţiu devenit brusc altfel decât iarmarocul dimprejur, strângi în mână punguţa cu pietre, adunate şi pregătite cu dragoste şi respect, şi fugi acasă, să le aduci alături de surorile lor. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s