la cage aux folles

my-red-riding-hood-shoesExercitiu de imagine. Mai mult, nu exercitiu, nici macar extensii, ci de-a dreptul contorsionism.

Am plonjat, coafată comme il faut, corect îmbrăcată şi cu ce bijuterii am smuls de pe masă pentru că deja aştepta taxiul, într-o comunitate despre care cea mai bună caracterizare ar fi contrafăcută

Sufragete şi aspirante, presă şi vip-uri, deriziune şi strălucire, muieri al naibii de deştepte şi frumoase alături de ariviste măritate cu un card negru. Dar nu despre asta voiam să scriu, ci despre două lucruri:

  1. am admirat, admir şi voi admira în continuare oamenii deştepţi care găsesc despre ce să scrie, deschid publicaţii când alţii le închid şi construiesc, sistematic şi răbdător, un mic imperiu al nişelor care va produce un exit neaşteptat şi fructuos. La fel, admir capacitatea de a aduce în aceeaşi sală nulităţile aspectuoase, vip-urile de mucava, ingineriţele şefe devenite peste noapte preşedinte şi femeile acelea eterice, mlădioase, care emană cromozomul acela x magic prin toţi porii, prin mişcarea unui fald de rochie sau printr-o clipire de geană.
  2. adunările de genul ăsta, complex, heteroclit şi nedefinit îţi dau întotdeauna prilej de reflecţie asupra valorilor tale (Doamne, îţi mulţumesc că nu trăiesc pentru o geantă vuitton şi pentru un inel chopard), dar şi de intersecţii cu diverse latitudini şi longitudini din harta pe care o propune, de obicei, organizatorul. M-am aşezat la masa la care o femeie singură purta o rochie simplă, neagră, şi o bijuterie foarte interesantă. S-a dovedit că ne uităm la aceleaşi filme, avem aceeaşi meserie şi ne plac aceleaşi lucruri. Scânteile au făcut iar contactul unde nici nu te aşteptai, un alt drum se deschide, sunt recunoscătoare pentru o seară care m-a îndemnat să gândesc şi m-a ajutat să cunosc încă un om foarte interesant.

Probabil că regula succesului, într-o cuşcă cu maimuţe nebune, e să stai, geografic, mai la margine, ca să nu interferezi cu traseele lor violente.  De dincolo de grilaj, lucrurile par extrem de amuzante.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s