primavara. in sfarsit.

Cu toata vremea rea din ultimele zile, cu toate ca mugurii cei mari ai bradutzului expulzat prea devreme pe terasa au inghetat, zambilele si narcisele stiu ca vine primavara si cresc ca aluatul cu drojdie. Asa incat, dupa o sambata de recuperare cu somn, somn, somn, duminica am plecat sa cautam primavara.
Am gasit-o intr-o ceainarie minunata, transformata peste noapte in targ de primavara, unde aterizasera radacinile albe si rosii, dar si feelingul hippie de care noua, celor care nu am consumat idila high, ne este atat de dor. Fireste ca banii din portofel nu au fost suficienti pentru a putea indesa in tashkutza incapatoare toate minunile inutile de acolo, dar ceva-ceva tot am facut. Asa incat am revenit acasa, dupa ce umplusem, literalmente, portbagajul cu saci cu pamant pentru gradina, si am intins comorile pe masa.
Andrei mi-a luat un fel de sepie galbena si usor drunk, dupa expresie, iar in rest… pomi minunati, cristale magice, tartacutze transformate in suporturi, monstri din materiale plasice polimerizate la cald… flower power, ce mai. Si tascute, si camasutze, si ceaiuri parfumate.
Asa ca am putut rapi ceva din toate bunatatzile si am si impartit cate ceva dintre ele…
O tartacutza ambalata in Dilema – ultimulnumar – si legata cu un super snur rosu de matase face deliciul. Imi amintesc ca exista pe lumea asta, in afara de doctori minunati, si intelectuali care improvizeaza si dac lucruri care ii determina sa se simta bine, evitand compromisurile cu ei insisi si sarind cu gratie peste obstacolul major al mitocanului social, labartat in calea ascensiunii oricui, cu aceeasi ostentatie cu care blocheaza masini sau parcari cu gipanul lui.
Vama exista, chiar daca pe cea de origine au asfaltat-o, ramane sa ne dam doar intalnire in alt spatiu magic, pentru un timp, pana cand mistretii vor gasi acest loc, apoi vom descoperi altul. Si altul . Si altul.
Primavara draga, nu ai ce face, vrei, nu vrei, trebuie sa vii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s