The art of pleasure

Treaba e simpla. Ideea iti vine de cand vezi pe raftul old time, de lemn, cu suport din fier forjat, negru, pachetul cumintzel de paste cu trufe. Gusti uleiurile pana gasesti aroma aceea acida de care te-ai indragostit in Creta, chiar daca lipseste culoarea verde, verde. Iti iei plasutza argintie plina cu bunatatzi si te strecori sherpeshte, repejor, prin viforul umed si inghetat care ameninta sa devina o problema de trafic in Bucuresti, te urci in masinutza pe care deja s-a pus zapada, pornesti la maximum ventilatoarele si incalzitoarele si te insinuezi in sirul nesfarsit de masini. A-ntaia, a doua.
Ajungi acasa, scoti – cu putina amaraciune, pentru ca ce frumos aratau – toate bunatatile din pungute, pergament, desfaci capsele care amintesc de sortul cald si bun al bunicii, pisica alearga pe masa din bucatarie fundele mov desfacute de la fiecare pachet.
Te bucuri de bunatati ca o veveritza care si-a umplut camara cu ghinde si scoti cratita lucitoare, ca sa fierbi pastele.
Tigaia noua primeste sub capacul imaculat, din sticla, uleiul, usturoiul, rosiile. Nu vrei sa pui prea multe ierburi, ca sa lasi sa se insinueze aroma grea, mustoasa, a trufelor.
Pastele facute in antica pasticceria a unchieshului italian, pe care cu greu le poti gresi, pentru ca nu se fleshkaie ca acelea din supermarket, aterizeaza in castronul termorezistent, din sticla groasa, si se rasfata cu sosul scazut, iar tu – cu paharul de Brunello.
Cina e aproape religioasa, farmecul discret al mancarii mediteraneene nu te lasa nici sa respiri pana cand, in fine, dai deoparte farfuria, ca prea e de tot….
Si ce iti mai ramane de facut e sa arunci vasele deoparte – le vei spala cand vei avea chef – si sa te asezi pe lounge chair-ul cu masaj, ca sa iti scrii povestile si sa descarci imaginile.
La vie en rose, enfin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s