Tara in care trebuie sa divortezi de doua ori ca sa fii mai sigur

Romania, 2008. Copilul se pregateste sa plece in tabara in Turcia. Dupa toata comotia cu pasaportul expirat, patita la Paris, platesc, frumos, taxele de pasaport, un milion, si il trimit la Directia Pasapoarte.

Trebuie sa fiu acolo si sa dau declaratie… ca sunt de acord. Iar hotararea judecatoreasca de divort nu mai e buna. Ca e definitiva, iar din 2006 s-a schimbat legea, si pentru emiterea unui nou pasaport trebuie hotarare definitiva si irevocabila.

Bine, bine, si ce trebuie sa fac? A, pai e simplu, zice functionara, doar sa va duceti la tribunal si va pune o stampila de la registratura, cum ca e si irevocabila.

Zis si facut, ne uitam pe net, sa vedem pe unde s-a mai mutat judecatoria sectorului 2. Ajungem la Stavropoleos. A, zice portarul, dar s-au mutat de aici de mai bine de un an… Pai si unde sunt? La junior. Injurand, pen’ca lasasem masina la pasapoarte, ca sa nu caut loc de parcare aiurea prin Victoriei, luam taxiul inapoi si o recuperez, dupa care navigam prin porcaria de trafic bucuresteana inspre fostul magazin Junior. Imi pare rau ca nu am intrat acolo nici pe vremea lui Ceashka, acum parcam, e 2, fuga inauntru… registratura e doar pana la 1 si doar martea

Martea urmatoare, cu toate actele in mana, ma duc, frumusel, la 9 acolo. Minunaaat, minunaaat, de la 9 la 10 e program cu fundatii si NGO-uri. Coada groasa promite cel putin doua ore de asteptare. La un moment dat, o doamna mai fezandata, participanta la rabdatorul rand, se uita la dosarelul meu, ma chestioneaza si imi spune ca nu are niciun rost sa stau, daca nu am chitanta de la nu stiu ce circa ma-sii si alta hartie de nu stiu unde… vreo trei drumuri, care inseamna trei zile, fin’ca niciunul nu are program cu publicul ca alalalt, si fin’ca nu le poti face consecutiv.

Dumnezeule, toti aia treizeci de la coada au facut asta?! Doar pentru o re-certificare de hartii? Mai mult, afisul pe care scrie ca avocatii au prioritate isi arata coltii amenintatori: din sase oameni intrati pana acum, cinci sunt avocati.

Pa, la revedere. Copilul pierde tabara, eu – cei 300 de euro, iar chestiunea intra pe lista rezolutiilor pe 2009. Drept care ma infig, frumusel, in telefonul avocatului si il rog sa ma ajute sa rezolv. Un pic mirat, pentru ca platesc reprezentarea avocatiala, omul ia actele si ma suna cateva zile mai tarziu, sa imi spuna ce inspirata am fost…. daca mergeam pe calea batatorita, nu rezolvam nimic, pentru ca era nu’sh’ce neconcordantza intre dosar si hotarare, drept care hartia ingalbenita si batuta la masina la a n-a copie nu mai putea fi adnotata… asa ca, daca nu ma supar, a scos o alta hotarare de divort

De data asta, definitiva, irevocabila si cum mai scrie la kestia cu pasapoartele. Emisa tot cu data aia de atunci, dar eliberata acum. Cred ca e ultimul divortz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s