romania mea

dobrogea, 08

Ne regasim, incet, drumul inapoi spre normalitate. Pentru prima oara dupa mai bine de un an, am sarit in masina „ca in vremurile bune” si am aterizat la 2 mai. De weekend, in ultima clipa, fara pregatiri.

Spaima drumului blocat intre Cernavoda si sfaturile bune ne trimit pe un drumeag ocolitor, care iese la Negru Voda. Intre cinci ore, declarate de participantii la drumul national, si cele trei si jumatate promise de varianta asta, optiunea a fost simpla. La Cernavoda o iei pe un indicator pe care scrie Cochirleni… si acolo incepe aventura.

Drumul se ingusteaza brusc si face toate onduleurile, cotiturile, urcusurile si coborasurile, astfel incat in cele doua ore de plimbare pe colinele Dobrogei nu ai timp sa te plictisesti… dar cel mai ciudat e ca fiecare kilometru te arunca, parca, un an inapoi. Descinzi inapoi, in istorie. De la bordeie zidite in pamant, la fanare cu contraforturi de cetate medievala, ziduri din pietre de calcar asezate la fel cum si le fac localnicii din Irlanda, magari placizi, multi scaieti si turme de gaste infoiate… toate sub declaratia rosu-socialista a autoritatilor hotarate sa puna piatra pe ulitele de pamant.

Doamne fereste de o pana pe drumul uitat de lume. Dar plonjonul e aproape natural, te arunca in seara de 2 mai, cu oameni relaxati, pastruga la gratar, „fata in iarba” si bai nocturne in marea calda si cremoasa.

Nu iti mai ramane, pentru intregirea scenariului, decat sa te trezesti, huhurez, la rasarit, sa parasesti camera tiptil si sa inghiti cu inima toata marea din fata ta.

cred ca nu mai e nimic de spus – e de vazut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s