suntem prea mici pentru o lume asa mare

Astea sunt ultimele vorbe pe care mi le-a spus George, un baiat frumos si destept de prin partea locului, care isi face facultatea de drept pe banii pe care ii castiga lucrand la Tulcea, in armata, inainte de a se duce sa se schimbe si sa plece la pescuit cu taica-sau. Suntem in creierii diminetii, a dormit prin stie cine ce pat de fata si a venit intr-un suflet sa ii ajute pe ai lui.
Familia inca functioneaza aici, cu etica aceea rurala, stricta, cu momentele de exaltare, nunti si botezuri.
Vor merge pe canal un ceas, ca sa arunce navoadele de doua ori si sa faca cale intoarsa. Nu mai e peste in Delta, pentru ca braconierii pescuiesc cu curent, in prohibitie…
Povestea incepuse, de niciunde, de la Atv-uri si ziua de ieri. Un om a murit incercand sa il salveze pe altul. A ajuns la mal si l-a lasat splina. Inecatul a fost resuscitat, salvatorul a pierit. Ieri, pe drumul initiatic spre plaja, am realizat ca ceva nu e in regula…unicul 4×4 de pe uscat, al politiei, gonea spre plaja. Aceeasi masina se intoarce si calca un catelus al unei localnice, dezlantuind furia. Oamenii sunt scosi din minti de turistii veniti cu atv-uri. E prea multa lume pentru un loc asa de pasnic.
Pe gardurile complexului de vile „de figuri”, cineva a scris cu vopsea PIPERA. Rezervatia de oameni cu bani.
As fi vrut sa scriu despre natura, dar nu pot. E o lume prea mare, in care pestele isi are rosturile si tainele lui tacute, iar noi suntem prea mici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s